Källberg inför alla helvetes kval

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg hoppas på positiva negativa kval för både LIF Lindesberg och Lindesberg Volley, men känner oro över åtminstone det ena laget. Läs Källbergs krönika här.

Vi får hålla tummarna

Det har varit en lugn vecka i Bergslagen, men i Ukraina rasar kriget och ryssarnas bombningar av civila mål gör nog de flesta upprörda och förbannade. Jag var i Nora i onsdags, där en kväll för Ukraina ordnats i kyrkan, och det kan bara konstateras att viljan att hjälpa Ukraina och det ukrainska folket är stor.

Säsongen tog abrupt slut för Lindlöven i lördagens bortamatch mot Väsby. Väldigt bra säsong av Lindlöven, som tar ett steg varje vinter. Egentligen borde man ju vara glad över att våren står för dörren, men jag kommer som vanligt att vara på plats när Lindlöven går på is för första gången fram i augusti.

Hur det går för våra andra elitlag vet vi om någon vecka. Lindesberg Volley gör inte mycket väsen av sig och kommer att kvala mot Göteborg Volley med start i morgon, om jag sett rätt på nätet. Det brukar vara stor skillnad mellan division 1 och Elitserien, men fan vet hur det ska gå för Lindesberg? Göteborg har tydligen gjort en väldigt bra säsong och vunnit samtliga matcher och är förmodligen både motiverade och fullproppade med självförtroende. Vi får hålla tummarna för Lindesberg, men det här känns tufft.

Vårt andra elitlag i knipa är förstås LIF Lindesberg. Kvalmatch #1 först nästa helg, och låt oss hoppas att kvalet går bra. Motståndare blir Karlskrona eller Tumba och den kvalserien leds av Karlskrona, och ny match på söndag. Önskar jag hade dubbla tummar att hålla, men de två jag har kommer att hållas hårt.

För egen del ser jag fram mot fotbollssäsongen. Kanske spelar lagen i 24i-området på rätt nivå den här säsongen, med Nora i fyran och Lindesberg och Frövi i femman. Jag är nyfiken på hur det kommer att gå för Frövi, men rapporterna från de tidiga vårmatcherna har varit positiva.

Lite mer personligt hoppas jag förstås på en rolig golfsäsong. Den är nära nu. Jag har inte varit ute och testat på rangen än, men klubborna är putsade och bollarna märkta. Jag är riktigt sugen och det känns som om det blir många tidiga gryningsrundor eller rundor när solen går ned. Jag träffade en rad härliga golfspelare igår när Lindesbergs GK hade sitt vårårsmöte. Det diskuterades gamla fadäser och nya klubbor i bagen i en salig blandning, precis som golfen ska vara – social.

Ikväll blir det risotto och kyckling. Inte så tjusig mat, kanske, men otroligt god. Italiensk bonnamat är nästan alltid gott, och passar bra med ett glas vin till. Tänkte först grilla kycklingen i Webern, men vill inte stå i minusgrader och passa den, och det får bli ugnen istället.

Med detta ber jag att få önska alla läsare en härlig fredag. Ät något gott ni också!

2 Comments

  1. Tråkigt att du tvingas kasta in handduken, Timo. Vi har haft många härliga rundor på Lindesbergs GK. När jag blir lika gammal som du ska jag också börja fiska…

  2. Kul att du nu tycker golf är kul igen. Tyvärr kommer jag ej vara med dig i år på banan. Har varit tvungen lägga klubborna på hyllan. Men önskar dig en fin sommar därute! 🙂

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.