Källberg kan skriva politik igen!

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg har träffat de nya makthavarna i Lindesberg i tider när det är sporten som styr, med LIF Lindesberg, Lindlöven och det svenska handbollslandslaget. Läs krönikan här.

Vad kommer att hända med en ny majoritet?

Så var det dags för fredagsmys igen. Dagarna går snabbt, trots att många av oss gärna skyndar vidare från vinter till vår. Det kommer ner lite snö varannan dag, men inte tillräckligt för att entusiasterna ska kunna åka skidor. Synd, det måste ju vara den enda anledningen till att vintern finns?

Idag har jag varit på presskonferens med den nya politiska majoriteten i Lindesberg. Ett ödmjukt gäng som ska sätta tänderna i kommunens alla problembarn, som näringslivsrankingen, skolan och äldreomsorgen. De inledande svårigheterna tycks ha gjort att de fem partierna M, KD, SD, L och LPo mer enade och det ska bli intressant att se om öppenheten ökar och om man prestigelöst kan sätta sig in i allt det som helt enkelt måste göras i Lindesberg. Problemen är många, men de fem partierna verkade välja att se utvecklingspotential i de problem som funnits under flera år.

På sportfronten ser det ut som om LIF Lindesberg ska kunna gå obesegrat igenom Division 1 norra. Förra helgen blev det en riktig storseger mot jumbon Skuru och på söndag åker man till Östergötland för match mot nästjumbon Norrköping. Jag lyfter på hatten för LIF, som trots överlägsenhet, spelar 60 minuter i fullt matchtempo – nog så viktigt om man tänker på Allsvenskan i höst.

Fullt lika bra går det inte för Lindlöven för tillfället. Riktigt dåligt, faktiskt. Jag vet faktiskt inte vad man ska kunna göra, mer än att slipa på de detaljer som just nu inte fungerar. Men så här kan det bli med ett väldigt ungt lag. När det tar emot för några spelare kan det bli energitapp i hela laget. I morgon spelar man hemma mot Väsby och kanske är det Lindlövens chans att vända trenden?

Ikväll blir det enkel mat framför teven. Sverige spelar mot Island i handbolls-VM och vad passar då bättre än kebab, pommes och massor med sallad? Så får det bli hos oss i alla fall. En het kebabsås står sedan flera timmar och gottar ihop sig och kan nog bli nyckeln till framgång för Sverige.

Ät något gott och titta på handboll ikväll, ni också!

3 Comments

  1. Håller med Sandra!
    En nyvald viceordförande som står och viftar med handduken i duschen med bar överkropp, samt fler smått obscena tiktok inlägg.
    Ger sån media mer förtroende för den förtroendevalde eller?
    Så Conny..Lägg Ner eller kasta in handduken.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.