Källberg kommer alltid att gilla NNBS

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg gillar det Nitro Nora BS gjort som förening och ogillar skarpt det politikerna gjort under den här mandatperioden. Varför man valt att lägga ned bandyn förstår få, men de som gjort det kommer alla att för alltid komma ihåg. Läs Källbergs krönika här.

Vilka politiker i Nora vågar?

En vårvacker vecka lider mot sitt slut och lusten att ge sig ut och påta i trädgården blir större för varje dag. Men så har vi den där lilla Putin, som förstör det som normalt är ingången till den varma sköna våren. Han (Putte alltså) kommer förstås att vinna kriget mot Ukraina, men som världsman är han slut. Räntan i Ryssland och allt annat som vanliga ryssar haft sin försörjning av är lika slut som Putte och ryssarna kommer att få sitt stålbad under många år. Vem i väst vill någonsin åka till Ryssland som turist nu och vem skulle någonsin vilja göra affärer med Ryssland i framtiden?

Igår var jag i Nora och träffade Curt-Eric Hermansson. Ni vet, Nitro Noras stridbare 87-årige ordförande och Nora kommuns svar på Ewert Bäckström, Leif GW Perssons omstridde kommissarie i böcker och tv-serier. Hermansson är inte den som backar vid angrepp och jag ger mig fan på att isbanan på Karlsängs IP kommer att återuppstå. Valet den 11 september kommer att ha en avgörande fråga som inte är det minsta politisk – nämligen vilka partier som kommer att stå bakom en konstfrusen isbana på Karlsängs IP. Jag är ju själv ursprungligen Norabo och alla jag pratat med menar att politikerna gått för långt. Inte sjutton blev Tom Rymoen och Solveig Oscarsson valda 2018 för att lägga ned en idrott i lilla Nora, eller..?

Politikerna, och då är det betydligt fler ljushuvuden än de nämnda två, såg sin chans att tysta den auktoritäre Hermansson, men det har ju visat sig att både invånare och företagare verkligen vill ha isbanan kvar – precis som bandyn. Men politikerna lyssnade på sina tjänstemän och lät bilan falla över bolaget Karlsängs IP AB och nu står man där med en satsning som ingen vill ha. Politikerna ska bygga en ouppvärmd konstgräsplan över de rör som skapade konstfrusen is, en plan som Nora BK ville ha på Norvalla, och en tillgång på många miljoner ska tömmas och glömmas bort och begravas.

Så kommer det inte att bli. Den majoritet som de senaste fyra åren haft makten i Nora har visat sig helt sakna förankring bland sina väljarna och kommer såklart, om inget sker väldigt snart, att tappa mängder av väljare den 11 september. Vilka politiker vågar säga att de vill ha isbanan kvar?

Jag byter ämne och gratulerar Lindlövens IF. Man orkade att spela av vårserien och står nu med två motståndare kvar till en kvalserie till Allsvenskan. Jag vet inte, men gissar att det här är Lindlövens främsta säsong – någonsin.

LIF Lindesberg då. Vågar jag skriva något utan att få nattliga sms eller mejl av inte så trevlig karaktär? Sånt har hänt, ska ni veta. LIF balanserar på slak lina och jag kommer att få en del svar när man spelar mot topplaget Amo i morgon. Jag brukar säga, både gällande handboll och hockey, att kanske borde man ha både en tränare och matchcoach, men där är vi inte ännu. Att LIF återigen tagit in Herman Arenvang som assisterande tränare tyder väl på att Martin ”Preben” Carlsson ska visa sina färdigheter på bänken under match och svar på den ingången ser vi kanske efter morgondagens match.

Nu är det fredagskväll och hustrun och jag äter middag på lokal om ett par timmar. Helt oförberett valde vi att ta en hotellnatt i Örebro med fredagsmiddag och lördagsfrukost. Ganska lyxigt för mig, som annars skulle laga mat, men lördagsmaten är redan förberedd – Tagliata med biff och goda tillbehör.

Ät något gott ni också i helgen och stöd Ukraina och Nitro Nora BS på det sätt ni kan.

3 Comments

  1. Palmen det stämmer. Jag satt i styrelsen när diskussionerna pågick. Beslutet att inte gå vidare var att friidrotten ställde krav som var horribla. Det dög inte för dom trots att dom blev lovade allvädersbanor bl a.
    Peter Norén

  2. Intressant läsning om det stämmer som du skriver Källberg att Nora BK ville förlägga konstgräsplanen på Norvalla. Då tar jag gärna del av kommunens argument för att inte tillgodose denna önskan.
    Källberg, be om att få protokoll när dessa frågor behandlats och finns inte det, är väl stor risk, så ställ frågan direkt till politikerna.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.