Källberg löser gängkriminaliteten

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg tror sig ha en lösning på den pågående gängkriminaliteten. Lite golf, lite sport, lite Lindemarken och lite mat blir det också. Läs krönikan här.

För enkelt att ta in narkotikan

En dramatisk vecka har det varit, sett ur ett nationellt perspektiv. Skjutningar och sprängningar har avlöst varandra och lilla Sverige beskrivs numera som landet där de kriminella styr. Såklart är detta inte acceptabelt, men det tycks inte som om polis, domstolar och kriminalvård inte ens är i närheten av att lösa problemen.

Allt handlar förstås om prestige och – pengar. Narkotikan är de kriminellas stora inkomstkälla och omsätter otroliga summor och genom narkotikan kan de inblandade åka runt i vräkiga bilar och bära guldkedjor och lyxklockor.

Frågan, tycker jag, är om inte Sverige borde satsa alla resurser på att göra införseln av narkotika mycket svårare? Istället för att, flera steg efter, försöka jaga knarkhandlarna. Förmodligen är det alldeles för enkelt att ta in narkotikan i Sverige och väl inne har inte polisen en chans. Skulle vi lyckas strypa inflödet av narkotika, skulle vi också strypa de kriminella gängens verksamhet. Håller ni inte med?

Det är ganska tufft att vara golfare så här års. Riktigt saftigt och tjockt gräs på banorna i Bergslagen och mjukt, vilket gör det tungt att gå. Ändå är det så här års man spelar som bäst. Man har ju slagit bort de flesta skitslagen under sommaren och kvar finns ett ganska stabilt spel. Den här helgen får man passa in den egna golfen efter tv-tiderna och Ryder Cup från Rom. Drömstart för Europa under förmiddagen och riktigt härlig golf är att vänta i helgen.

En hel del annan sport i helgen. LIF Lindesberg åker till Västerås för seriens första bortamatch och Lindlöven har seriepremiär i Hockeyettan borta mot Surahammar. Ska bli intressant att se om LIF kan ge VästeråsIrsta en match. Vad gäller Lindlöven är jag osäker på vad jag tycker. Jag har sett några av träningsmatcherna, och det har varit mycket upp och ned – även om Lindlöven lyckats vinna de flesta.

Dessutom är det fotbollsderby i Närkefyran på söndag. Nora BK tar emot Frövi IK. Kul. Jag gissar att halva Frövi kommer att vara på plats på Norvalla.

Förra veckan skrev jag om Lindemarken och har fått en hel del kommentarer på stan. De flesta håller med mig om att marknaden måste åter till centrala Lindesberg oavsett om tivolit ska placeras på Ica-parkeringen eller på Loppholmarna. Jag fick också en passning från en anonym person från Frövi. Denne menade att Frövi gärna tar över marknaden och lovade att man inte skulle ha några problem med att placera tivolit centralt och man skulle kunna ta emot hur många knallar som helst, precis som besökare.

Kvällens meny blir enkel men god. Ångad lax med ris, en rad grönsaker och en srirachamajonnäs – alltså en slags bowl. Gott med fisk för en gångs skull.Gör som  mig – laga något gott ikväll och se till att ha en riktigt trevlig helg.

4 Comments

  1. Håller med dig i mycket. Blir knappt någon diskussion alls om att narkotikatillgången styr detta. Det är där de tjänar pengarna och där behöver Sverige göra allt för att strypa tillgången

  2. Derbyt mellan Nora och Frövi kryddas med att Nora satsar lite extra eftersom det är säsongens sista hemmamatch.
    Gratis fika till alla vuxna och utlottning av godispåsar till barnen och extraklubbor till alla som inte vinner.
    Upplagt för familjefest. Vi syns på söndag kl 15 på Norvalla.

  3. Nä jag håller inte med dig när du tror dig kunna stoppa dom kriminellas invandrargängens verksamhet. Ditt resonemang bevisar tyvärr bara hur lite de allra flesta vet om den gängkriminalitet vi har idag. För att förstå hur det fungerar så ska man vara medveten om att för det första är inte dessa individer minsta intresserade av att vara en del av systemet, dom är enbart intresserade av snabba cash och att ”vara någon i ett sammanhang, någon som andra ska se upp till. Om inga droger skulle kunna tas in i landet så ställer dessa grupper bara om sin verksamhet till tex människosmuggling av asylsökande, smuggling av illegal arbetskraft, människohandel med prostituerade, rån, utpressarverksamhet, bedrägerier, vapenhandel, bidragsbrott, stölder av varor som skeppas utomlands, att agera bödlar, mm. Men att dom kommer att bli laglydiga skattebetalare är uteslutet. Låter det osannolikt? Jaha men det är precis på det sättet som dessa individer börjat sin brottsliga bana och som vi sett i mycket stor omfattning de sista 20 åren! Dom är anpassningsbara när det gynnar dom själva och se hur man kan utnyttja något till sin egen fördel, och man skiter fullkomligen i den som drabbas.

  4. Vad gäller din lösning på gängkriminaliteten är jag inte helt överens med dig. Visst är det en vällovligt inställning, men jag tror att. Så länge efterfrågan av narkotika är någorlunda konstant så kommer marknaden se till att efterfrågan kommer att tillgodose. Men skulle tillgången, så som du förespråkar, minska. Men med det så kommer ju inte, per automatik efterfrågan att minska. Så minskar mängden narkotika och efterfrågan är oförändrat, då kommer priset att stiga, enl. Lagen om tillgång och efterfrågan, vilket medför att, för att lyckas finansiera sitt missbruk måste flera brott begås för att få in pengarna. Vilket drabbar alla medborgare. Således är det nog klokare att ägna sig åt konsumenterna och jobba med preventiva åtgärder. För en säljare som inte har några kunder, den går sotdöden tillmötes och inga tårar fälls.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.