Källberg med en försenad krönika

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg drabbades på eftermiddagen av ett tekniskt fel och krönikan blev därför försenad. Lite politik och lite sport och givetvis lite fredagsmat.

Räcker om vi röstar bort Centern

Två veckor sedan senaste krönikan, men jag tänkte att ni nog klarade er utan mina visdomsord förra fredagen. Nu dock tillbaka. Vad har då hänt under de två veckor som gått?

De styrande politikerna i Region Örebro län förnekar sig inte. Man försvarar till och med dumheterna med att lägga ned nattakuten på Lindesbergs lasarett. Jag måste riva mig i skallen för att ens ta in att ett landsbygdsparti som Centern kan vara med och driva på en centralisering till storstaden (nåja, men Örebro i det här fallet). Jag känner och respekterar många centerpartister, men det känns inte som om de lokala politiker jag känner tillhör samma parti som centerpartisterna i regionfullmäktige.

Det här kommer att kosta skjortan för Centern, på alla nivåer när vi går till val om ett år. På riksplanet tror Annie Lööf att hon står högst på trappstegen och i regionen låter Centern sossarna styra – för att få ha en maktposition. De lokala centerpartisterna är totalt överkörda och och att kalla Centern ett landsbygdsparti i framtiden är ett stort skämt. Man frågar sig om inte Centern har en distriktsstyrelse som kunde ryta ifrån?

Vad kan vi göra, annat än att låta bli att rösta på Centern och de partier som vill hålla nattakuten stängd? Egentligen ingenting, men det räcker långt att rösta bort partier som inte förstått varför de sitter där de sitter.

Bättre då att coronan tycks börja ge efter för alla restriktioner och allt vaccin. Man märker att folk är gladare, även om avstånd, hygien och avhållsamhet från rena dumheter fortfarande gäller. Kanske, kanske kan det bli någon liten semestertripp inomlands ändå?

I sportens värld är det ganska lugnt. Lindlöven fyller truppen med fjolårsspelare och det ska bli intressant att se vad man tänker toppa upp truppen med. LIF Lindesberg tycks sitta lugnt i båten efter en stor utrensning och tre nyförvärv. Känns det inte som om det skulle behöva in lite ytterligare kvalitet?

Jag fick skriva om slutet på krönikan när tekniken inte ville vara med för någon timme sedan. Sånt som händer ibland i den här branschen, dessvärre. Nu har allt löst sig och fokus ska läggas på fredagsmenyn, som ska tillägnas Italien. Ett kort avbrott i grillandet blir det och en pasta med räkor i en krämig sås ska avnjutas utomhus ikväll. Till detta ett glas rött vin från samma land. Jag hoppas alla som kan gör det ute denna underbara kväll. Äter alltså. I trädgården, på balkongen, på uteplatsen eller på en filt i skogen. Bounasera till alla i Bergslagen.

3 Comments

  1. Centern som ”landsbygsparti” !

    För egen del kommer centerpartister att betraktas som något som katten släpat in.

    Dom här personerna sysslar inte med att tillvarata intressena för folk som bor utombys utan enbart jakten på pengar och egna förmåner.

    Så har vi skalat bort ett parti, från kommande val.

  2. Är verkligen akuten helt stängd nattetid eller må hända krönikan innehåller falsarier i just det fallet. Jag i min enfald trodde medicinska åkommor kunde behandlas där nattetid och att det var kirurg och ortopedi som inte längre fanns.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.