Källberg med kort fredagskrönika

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg befinner sig på resande fot idag och har skrivit en nedkortad krönika. Lite kaffe, lite politik och lite sport blir det ändå. Läs Källbergs krönika här.

Aldrig bra för oss väljare

En månads härlig vinter är över och nu tycks våren vara här. Det blir en kort krönika idag eftersom jag är på resande fot och helt enkelt inte har tid att skriva längre.

En sak som stör mig är när jag blir lurad utan att egentligen bli det. I hela mitt vuxna liv har jag handlat kaffe i förpackningar som vägt 500 gram, alltså ett halvt kilo. Nu är det plötsligt 450 gram kaffe i förpackningarna, men det känns som att priset är detsamma. Jag funderar över hur många varor som jag lurats på med samma strategi?

Politiskt ska jag vara kort den här veckan. Jag hann inte bevaka kommunfullmäktige i Nora i veckan, men jag gick förmodligen inte miste om några tal eller inlägg som kommer att gå till historien. I Nora tycks det mesta landa i ett kaos, som skulle få tidigare politiker att backa undan. Jag har skrivit det tidigare och håller fast vid det: Låt inte politikerna bygga oheliga majoriteter, åtminstone intnte på kommunal och regional nivå. Risken är, som i Nora, att uppdraget som politiker blir ett jobb – för inkomstens skull. Detta är aldrig bra för oss väljare.

Sportens vintersäsong är snart över. LIF Lindesberg ser ut att klara kontraktet tack vare Coronan och Lindlöven kommer att spela i Hockeyettan även nästa säsong som det ser ut. Båda lagen har mycket att utvärdera efter säsongen, men det ska de förstås få göra i fred.

Ikväll blir det inte det vanliga fredagsupplägget. Hustrun och jag är uppe i huvudstadsområdet och ska bo och äta på ett hotell i Solna. Hotellet ska vara noggrant Corona-anpassat, precis som restaurangen och det ska bli trevligt att äta på krog, något som jag knappt gjort sedan pandemin bröt ut. Restaurangen är specialiserat på spanska tapas och det ska bli riktigt gott.

Käka lite tapas ni också ikväll. Någon skinka eller korv, lite ost, vitlök och oliver. Gott. Trevlig fredag!

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.