Källberg nyhetstorka, utspel och Lindlöven

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg är lika frustrerad som vanligt när alla politiker går i ide när det är sommar och fritt fram för åsikter. Källberg lyfter också Lindlöven för de senaste värvningarna. Läs Källbergs krönika här.

Vad kan gå fel med ett grillspett

Ni märker och jag vet att nyhetstorkan har infunnit sig. Varje sommar samma sak. Jag blir lite småförbannad och halvstressad trots att jag känner till fenomenet och säkert undrar ni om Källberg befinner sig på golfbanan hela dagarna. Jag är ganska mycket på Lindesbergs GK, men 9 hål, som jag oftast går, tar en timme och tio minuter att spela, så kärleken till golfen är absolut inte anledningen. Jag tror bakgrunden till nyhetstorkan är sedan gammalt, att ingen ska behöva göra något extra under halva juni, hela juli och halva augusti.

Jag har skrivit tidigare att jag brukar prata med en del politiker om att skyltfönstret är ledigt under denna tid. Att en insändare eller ett utspel i någon hjärtefråga blir betydligt mer uppmärksammad under sommaren än under övriga året. Såna som jag tror ju att alla som är politiskt aktiva är det för sin övertygelse och sin tro på att kunna förändra något i en riktning som ligger nära hjärtat. Men både tro och hjärta verkar ta sommar och kvar blir i stort sett ingenting. Tråkigt, tycker jag, men vem vet – det kanske blir ändring i sommar. Vi som ska publicera och ni som ska läsa ser säkert fram mot insändare och utspel. Jag gör det i alla fall.

Helt plötsligt är jag också nyfiken på Lindlövens truppbygge inför säsongen 2023/2024. Visst har sportchefen Tomas Östlund presenterat en rad nyförvärv, men bara unga spelare som knappt ens har spelat seniorhockey tidigare. Fram till nu. I veckan presenterade Lindlöven att stjärnan Tobias Sjökvist blir kvar och några dagar senare presenterade man allsvenske Sebastian Falk som klar center. Riktigt bra, säger jag. Jag gillar satsningen på unga killar (Falk är inget undantag), men alla vet att ett FÖR ungt lag kan tappa fem matcher på raken – helt utan förklaring. Det är väl så det fungerar när spelare går från junior till senior och just därför är de rutinerade och lite äldre spelarna så viktiga. Tränaren Jonas Dufåker står inför en riktig utmaning att ställa laget på isen, och det kommer säkert att bli en hel del förändringar när väl träningsmatcherna startar i augusti.

Ikväll blir det något grillat, om ni undrar. Vad vet jag inte riktigt än. Kanske ett grekiskt grillspett med mycket oregano, men hustrun och jag håller det enkelt. I morgon lördag är det nämligen dags för Tenormästerskapen 2023 och i samband med detta Lill-OS blir det grillat och massor med tillbehör. Förra året vann Per Stoetzer och alla kommer att kämpa för att vi får en ny vinnare i år. Menyn mellan tävlingarna hittar man kanske i Grekland, eller åtminstone någonstans runt Medelhavet.

Att göra ett Mini-OS är enkelt, eller hur. Gör som vi – ordna en liten tävling och bjud in grannarna. Förhandsfavorit i år ser ut att vara Micke P, men jag spelar emot och satsar på – min hustru.

Laga lite god grekisk mat ni också! Vad kan gå fel med ett grillspett och en grekisk sallad? Trevlig helg på er!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.