Källberg om 40 graders skillnad

i BLOGG/ETTAN

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg har precis kommit hem från några veckor i solens Thailand och levererar endast en kort krönika idag. Lite förbryllande att byta värmen på en strand i Thailand mot kvällens häng i kalla Lindehov. Läs Källbergs krönika här.

24i har varit i Thailand

Äntligen fredag, eller hur brukar man säga? Nja, den här veckan hade jag nog hellre önskat att det varit måndag hela veckan. Frugan och jag kom hem från Thailand sent igår kväll och just nu känns det som om jag hade kunna stannat i någon vecka till.

Men det är väl det som är så skönt med semester, att den har ett slut. Då uppskattar man ju tiden man haft på ett sätt man förmodligen inte skulle göra om ständigt hade sådana veckor vi har haft i Krabi och Phuket.

Det är fredag eftermiddag när det här skrivs, men min kropp är sex timmar framåt i tiden. Jag skulle vilja lägga mig i soffan och sova, men det går ju inte – inte ens en fredag. Så istället för att gå ut på någon liten genuin thairestaurang och käka räkor, massor med grönsaker och dricka Singha till, blir det återbesök i Lindehov och match mellan Lindlöven och Surahammar. En skillnad på sådär 40 grader på termometern, men kanske lika mysigt ändå.

Jag har förstås haft 24i med mig till solen i Thailand, men trots att man sitter på balkongen och skriver om händelserna hemma i Bergslagen blir dessa händelser ganska abstrakta. Visst, jag har följt med hyggligt, men man får inte den där äkta känslan för det man skriver om som om man är på plats, kan skvallra lite med folk eller helt enkelt känna in stämningen på vad det nu kan vara.

Alltså lite skönt att vara hemma i verkligheten igen. Jag gillar att gå runt och prata lite med publik och åskådare, oavsett det handlar om sport eller något annat. Över en korv eller en kopp kaffe i Lindehov kommer jag förmodligen att få höra ett och annat som jag behöver för det här jobbet.

Någon lång krönika blir det inte idag. Jag tror ingen vill läsa om hur varmt det var i Thailand eller hur bra hotellet var eller vilken mat vi åt eller vilka stränder vi badat på. Jag vässar hellre pennan nu när jag är hemma igen och hoppas att politikerna i Nora kommer att berätta hur man ska kunna spara 35 millar på tre år genom att satsa på allting och investera som vore man Bergslagens Sparbank. Och jag ser verkligen fram mot att följa turerna för att privatisera biografen i Lindesberg. Givetvis ska vi alla jobba för en fortsatt biograf, men inte är det väl skattepengar som ska riskeras när skolan och äldreomsorgen behöver varenda resurs de kan få.

Alltså önskar jag alla läsare en trevlig kväll och helg. Jag ska inte äta thaimat ikväll, men väl en rejäl svensk köttbit, potatis och en gräddig pepparsås.

Gokväll på er!

2 Comments

 1. Du har haft det mycket bättre om du varit på andra sidan bukten. Tycker det börjar bli dyrt i Thailand, bahten står högt och kronan är låg. Någon bättring lär inte vara i sikte. Här kostar en liten chang 60 baht, skulle tro den är dyrare i Phuket

 2. Det är nog många, som undrar hur fasen man skall kunna skaka fram 35 miljoner,
  till att betala räkningarna med i Nora.

  Inga inkomster verkar vara i sikte, om man undantar marginella kronofogdenotor.
  Möjligen kan man börja med blodpudding i skolan och på äldrevården

  Finns det skuldsaneringsprogram, för kommuner ? Här verkar det som om Nora sitter djupt i skuldfällan och det borde vara tvärstopp på ”teckningsrätter” och inköp.

  Pengar måste hur som helst fram till räntor, värme och mat. Är Nora helt konkursmässigt ?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.