Källberg om AKB, könstillhörighet och grillning

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg är tveksam till agerandet från AKB och tycker att könstillhörigheten ska bestämmas på BB. Lite tveksamt trädgårdsarbete i vinterträdgården och i övrigt en längtan efter att få grilla upptar krönikan. Läs krönikan här.

Vem vågar avsätta AKB?

Vad säger man? Våren försvann lika snabbt som en avlöning och kung Bore tog över igen! Ett riktigt bakslag för den som står i beaktande att starta ett nytt krig mot mossan i gräsmattan. Förra året blev jag nog lite tokförklarad när jag låg på alla fyra och klippte ned häcken i februari och skulle jag sätta igång mossrivaren idag, som jag hade tänkt, skulle jag nog få tillbringa resten av mitt liv på någon specialistmottagning inom psykiatrin. Alltså blev det ingen mossrivning idag…

I övrigt är nog det mesta klart i lilla trädgården. Frugan har slitit hårt med resterna av fjolåret (löv och kvistar) och igår var vi i Södra Måle med en hel kärra full med lövsäckar och annat som vi förstår att vi aldrig kommer att använda. Så när väl den riktiga våren orkar komma, så är vi klara med det mesta. Återstår egentligen bara det roliga med att plantera lite blommor och annat och att njuta av grillad mat och italienskt vin.

Grillen, grillbordet och pizzaugnen har redan tagit plats på uteverandan och tanken är förstås att premiärgrilla i helgen. Lite rädd för den där tokförklaringen och finns väl risk även ikväll om jag börjar grilla, typ. Jag avvaktar någon timme till, så jag vet att det åtminstone är snöfritt när Webern ska startas upp för säsongen.

Det finns ett par nationella frågor som brytt mig en del i veckan, men som jag inte kan låta bli att kommentera. Den ena handlar om förra moderatledaren Anna Kinberg Batras sätt att bli omgiven av positiva kompisar. AKB har kritiserats stort för att ha anställt personer i hennes omgivning som landshövding som kanske inte riktigt platsat för dessa uppgifter, men som AKB uppenbarligen både gillar och är beredd att ge hyggliga skattebetalda löner. Mina tankar är nog lika enkla och raka som de flestas – AKB har utnyttjat sin ställning och det är enkelt att förstå att HR-avdelningen på länsstyrelsen inte längre har någon funktion. Det enda som återstår är att se vem eller vilka som vågar avsätta AKB.

Den andra frågan jag bara måste nämna är den om könstillhörighet. Är det ens en fråga, förresten? Om jag fattar det hela rätt kan alltså jag, efter att besluten gått igenom, ansöka om att få kvinna som tillhörighet. Hur många människor rör det sig om som eventuellt vill byta könstillhörighet? Jag tycker nog att det här är en lyxfråga som kostar oss skattebetalare massor med pengar, som kunde gått till sjukvård, polis eller något annat som behövs. Föds man med en snorre så gör man och föds man med en snippa, samma sak. Oavsett man sedan väljer att leva på något annat sätt tycker jag det är konstigt att var och en ska få välja fritt.

Av ovan förstår ni att jag inte kan lova att det ska grillas ikväll. Jag har, sedan igår, lagt en fläskfilé i en god marinad och hoppas såklart kunna tända grillen ikväll – utan att bli idiotförklarat. Min tanke var att späcka fläskfilén med örter och lite olja och sedan linda den i bacon och helgrilla, och jag hoppas att det kan bli så. Jag har ingen riktig reservrätt, men gjorde ugnspannkaka med fläsk igår och den funkar kanske om vi blir tillräckligt hungriga.

Grilla om ni kan ikväll eller käka rester eller något snabblagat på spisen. Jag kommer att grilla om kung Bore håller sig borta. Trevlig helg önskar jag alla.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.