Källberg om alldeles för mycket snö och kyla

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg ser fram mot en sportig helg, även om han själv bara sportar genom kameran. Alldeles för mycket snö och kyla, tycker Källberg som längtar till våren. Läs krönikan här.

Dags att göra en Norge

Kan vi inte vara överens om att det räcker med snö nu? Och samma sak med kylan… Det är ju kul för skidåkarna att det finns spårsnö, men nu är det ju så kallt att det inte går att åka av den anledningen. Och vart ska man göra av snön? Det är fullt överallt på vår lilla gård och varken undertecknad eller den lilla snöslungan orkar kasta snön över de nu liggande snöhögarna. Man får helt enkelt koncentrera tankar och drömmar på den kommande våren – om det blir någon.

Den kommande helgen har vi åtminstone en hel del sport på schemat. LIF Lindesberg tar emot anrika Redbergslid i arenan i morgon och Lindlöven har två hemmamatcher i helgen. Kiruna i morgon lördag och Boden på söndag. Lördagsmatcherna krockar lite och halva jag hamnar i arenan och halva jag i Lindehov. Lite skönt ändå att komma ut och träffa lite folk, när dagarna i övrigt består av att hålla kaminen brinnande.

Regionens representationskostnader har debatterats flitigt i veckan och många är förbannade och besvikna. Vi den norra delen av länet har väl all anledning att knyta nävarna i fickan. Vi ska, via skattsedeln, betala representationen samtidigt som regionen avlövar vårt sjukhus. Nej, det kanske är dags att göra en Norge. I Norge lade man ner den mellanstatliga nivån och lät staten och kommunerna sköta ruljangsen. Detta sparar massor med pengar och viktiga verksamheter får ett tryggt styrande från staten.

Mycket annat hinner inte hända mellan snöskurar och köldknäppar. Visserligen har jag och golfpolarna bokat fyra finfina banor i södra Spanien i mars, och kanske kan detta fungera som något positivt att se fram mot om inte vintern släpper sitt grepp.

Ikväll ska vi förstås äta något fredagsmässigt, men lördagen blir veckans höjdare den här veckan. Kvällens meny blir enkel men god, då hemlagad kycklingkebab, pommes och lite trevliga tillbehör ska inmundigas samtidigt som en kall lager ska drickas. Lördagsmaten blir norsk skreitorsk med en riktigt god sås och förmodligen ett vitt vin i glaset.

Laga något gott ikväll och i helgen, ni också. God mat behöver definitivt inte vara svår eller tillkrånglad.

Jag önskar er en fin helg!

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.