Källberg om att sportåret 2020 startar

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg är lite stressad efter ett förmiddagsbesök i Kopparberg, men hoppas att sportåret 2020 ska bli ett bra år. Hemmamatcher för LIF ikväll, Lindesberg Volley i morgon och Lindlöven på söndag är en bra start på året. Läs Källbergs krönika här.

Jag skriver skit om det är skit!

Det blir en kort krönika den här fredagen. En titt på klockan och detta faktum är bara att konstatera. Man letar som bekant efter en försvunnen kvinna i Kopparberg och hela förmiddagen försvann genom att åka till Koppis.

Mycket handlar om sport just nu. Publiken i Lindesberg är oerhört engagerad, oavsett man favoriserar LIF Lindesberg, Lindlöven eller Lindesberg Volley. I Lindesberg diskuteras det sport på alla arbetsställen och själv hamnar jag i diskussioner på både ICA och Systembolaget. Vissa har negativa åsikter och andra väljer att se positivt på lagen just nu, men den som påstår att det inte finns intresse för sporten – den ljuger.

LIF Lindesberg först. Man kan enkelt konstatera att laget inte riktigt är så bra den här vintern som klubben själv förutspådde. Så är det ibland och det är alltid svårt att värdera ett utgångsläge innan en säsong har börjat. Nyförvärven har varit bra och problemen ligger någon annanstans. Ikväll kan man starta det nya året med att bevisa att man även i LIF kan vända en skuta som ibland ser ut att ha ett fastsurrat roder. Själv önskar jag mig saker som överraskar i matchen mot Kungälv. Någon ny strategi, taktik, coachning eller vad som helst som skulle överraska mig – och Kungälv.

Lindlöven har spelat två matcher i Allettan och gjorde en katastrofinsats hemma mot Vallentuna, men visade styrka och vann returmatchen i måndags. Ryktesvägen har jag förstått att kvartssamtal gällde efter den dåliga hemmamatchen och förhoppningsvis förstod spelarna själva att man helt enkelt inte räckte till. Lindlöven har problem med sitt försvarsspel, som totalt sett inte är lika bra som anfallsspelet. Jag skrev förstås som det var efter hemmamatchen mot Vallentuna och har mottagit en hel del kritik efter det. Som boende i Lindesberg hejar jag förstås på alla lag i området, och jag älskar att skriva om det går bra. Men jag är ingen supporterjournalist och kommer alltid, alltid att skriva skit om det är skit som gäller.

Nu håller jag tummarna för en bättre hemmamatch mot Väsby på söndag. Jag har sett Väsby och de är en klass bättre än Vallentuna. Upp till bevis.

För Lindesberg Volley verkar inte mycket ha hänt sedan senaste matchen i mitten av december. Det ryktades om förstärkningar, men ingenting som jag har hört något mer om. Vi får se i morgon när blivande finallaget Örebro gästar Lindesberg Arena.

Det får bli allt för den här veckan. Fredagsmys blir handbollsmatchen i Lindesberg Arena och fredagsmiddagen blir förmodligen en korv i samma arena. Bara att hoppas på att årets första match slutar med seger och att man serverar sötstark senap till korven.

Jag önskar alla en trevlig fredagskväll!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.