Källberg om att våren äntligen är här

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg är nu vaccinerad och i och med Valborg konstaterar han att det är VÅR. Kungens födelsedag behandlas också precis som kvällens mat. Läs Källbergs krönika här.

Kanske blir det kinamat för Kungen

En fantastisk fredag går mot sitt slut och kanske, kanske är våren här? Nu har i alla fall utemöblerna plockats fram, grillandet är igång och golfandet rullar på.

Samtidigt är det Valborgsmässoafton idag. Allt firande är inställt och vill jag se en eld får jag nog bläddra i bildarkivet. För andra året i följd tar Coronan bort ett firande för oss och jag kan hoppas att vi nästa år kan fira Valborg som vi brukade göra och kanske dessutom manifestera via skyltar – Sverige besegrade Corona. Riktigt säker på detta är jag dock inte och nya bakslag kan komma.

Idag är det dessutom hans majestät konung Carl XVI Gustafs födelsedag. Kungen fyller 75 år och får fira en stor dag utan pompa och ståt. Jag kan minnas fel, men senast jag bevakade ett kungabesök var 2013. Kungen och drottningen gjorde då ett länsbesök och gästade Grimsö forskningsstation i strålande väder. Nu, åtta år senare, får även kungen fira på pandemisätt, alltså i kretsen av de närmaste. Hovet betecknar firandet som nedtonat och kanske blir det kinamat, hämtad från någon närbelägen restaurang? Grattis hur som helst!

Ingen fotboll den här veckan heller. Kommentarer egentligen överflödiga, men det kommer att bli några riktigt kalla och rysliga matcher fram i mitten av november.

Så bidrar även jag till utrotningen av Coronan. I onsdags fick jag nämligen en rejäl dos Pfizer i vänster arm så nu borde inte den kinesiska smittan komma åt åtminstone mig. Otroligt trevligt och effektivt bemötande i vaccinlokalen i Lindesberg.

Någon politik tänkte jag inte skriva om den här veckan. I Lindesberg är det inte speciellt dramatiskt och Nora tycks ju politiskt vara Sveriges sämsta kommun. Det blir liksom samma sak, om och om igen, i Nora – alltså fiasko och bråk. Vilken fråga det handlar om spelar ingen roll, resultatet blir detsamma.

Någon Valborgseld blir det inte ikväll, men lite glöd hoppas jag kunna jobba fram i grillen i alla fall. Det ska bli hamburgare med alla tänkbara tillbehör och en öl eller ett glas vin därtill. Muntergökarna på SMHI aviserar snö på onsdag, men det struntar jag i – nu är det nämligen vår!

Jag önskar er en riktigt trevlig Valborg i små sällskap.

2 Comments

  1. 1984

    I Nora skall man från kommunstyrelsen börja föra ”dialog” med ”medborgarna”,
    lite knepigt, eftersom allmänheten inte har tillträde bakom stängda dörrar.
    Ger tyvärr en unken doft.

    Den här sk ”dialogen” borde väl utlysas via ”hesa fredrik” ?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.