Källberg om bakslag och Caprice

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg gillar inte bakslaget i vädret. Lite inför lördagens Caprice och kvällens premiär i Närkefyran i fotboll blir det också. Läs krönikan här.

Blir det fotboll eller fredagsmiddag?

Är det april eller är det april? Under mars månad är man orolig om inte katterna kommer hem under några dagar och under april är det väderjävlarna som utsätter oss för spratt. Många krattade sina gräsmattor under påskhelgen och idag står vi där igen – med snöskyfflarna och toppluvorna. Suck.

Inte mycket är säkert och tryggt så här i skiftet mellan mars och april. Vi golfare står redo med klubborna samtidigt som plogtraktorerna stannar upp i sina garage. Ändå… en sak är säker. Manskören Harmoni kör sin Caprice oavsett väder och i morgon lördag är det dags för den årliga konserten i Lindesberg Arena.

Lite tråkigt för alla hemvändare, förstås. Caprice-helgen fungerar som en hemvändarhelg för många och vissa år har det kunnat innebära årets första utomhusbesök på någon restaurang, men i år får vi Caprice-festa inomhus. Det ska, hur som helst, bli kul att få uppleva ännu en Caprice och se vad gubbarna i Manskören Harmoni hittat på i år.

Vintersäsongen är snart helt över. Det återstår en eller två kvalmatcher för LIF Dam, men i övrigt får vi lov att gå över på fotbollssäsongen. Några utvärderingar från LIF Lindesberg och Lindlöven har jag inte sett, men jag gissar att bygget av trupp inför nästa säsong redan satt igång. Enklast för Lindlöven som gjort en bra säsong, men det skulle kännas bra om åtta backar fanns kontrakterade redan när säsongen drar igång. Några spelare försvinner alltid till utbildning eller annat som drar på annan ort, men forwardssidan borde gå att fylla ganska enkelt.

Lika enkelt kommer det kanske inte att gå för LIF Lindesberg med truppbygget. LIF måste hitta en spelmodell med mycket högre tempo och som kan fungera även om man lyckas spela sig tillbaka till Allsvenskan nästa vinter. Och vem vet vilka spelare som flyttar eller lägger av?

För fotbollsälskarna är det nu det börjar. Redan ikväll drar Närkefyran igång och Frövi IK ska premiärspela hemma mot Östansjö IF om planen hinner bli snöfri. Nora BK börjar borta mot IFK Hallsberg och hoppas nog på en lite bättre säsong än den förra. Att fotbollen går igång är det viktigaste tecknet på att våren är här – även om en titt ut genom fönstret säger något annat.

Om det blir fotboll på Fröjevi ikväll eller fredagsmiddag med hustrun är ännu inte avgjort, men det lutar åt det senare. Maten, en nötfärslåda, har jag redan förberett och den ska bara in i ugnen en kortis. Är lite sugen på ett glas italienskt till lådan, men förmodligen fungerar det lika bra med en kall öl.Laga något mumsigt ni också och ha en fantastisk Caprice-lördag och en trevlig helg!

2 Comments

 1. Halooo….
  Halva laget kommer från Lif.
  Vad fan händer här???
  Vi kör med gamlingarna hårt med resultat?
  Kaptenen för skeppet med sin bästa polare vet vad att man gör !
  Resultaten efter de .
  Denna Lif linje körs också hårt i Herr Juniorena bra jobbat.
  Ingen Final denna år men huvudsaken att bästa polarna får spela!
  Hoppas verkligen att vi vaknar?
  Mera Senior grejor och hamburgare så blir de bra

 2. Hej.
  nu borde vi ta en funderare?
  Örebro vinner Andesrtorp utan våra stjärnor(Nisse,Warne Bosson o.s.v….)
  Halva laget som är i Örebro är våra spelare från Lif(varför?
  Nepotism?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.