Källberg om Bertil och vänorter

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg är inte jätteimponerad av politikerna i Lindesberg. Att ens diskutera vänorter i kristider känns som ett slag i magen och att ens nominera Bertil Jansson kan slå Moderaterna i spillror. Läs Källbergs krönika här.

En så larvig fråga att folk blir förbannade

Så var det fredag igen och alltså dag att sätta sig framför datorn och skriva en krönika. Knappt jag har tid idag, men vad gör man inte?

Jag bevakade måndagens sammanträde i kommunfullmäktige i Lindesberg och kan säga att jag inte var speciellt imponerad när jag styrde hemåt efter flera lååånga debatter och några stillasittande timmar. Samtidigt som folk knappt vet hur de ska tackla vardagens problem med skyhöga elräkningar, horribla matpriser och stigande räntor, tyckte oppositionsrådet Bengt Storbacka att en viktig fråga att ta upp var den om Lindesbergs vänorter. En så larvig fråga att ens nämna att jag tror folk blir förbannade…

Moderaterna är dock inte bättre. Kommunstyrelsens ordförande Tomas Klockars slåss med alla vapen han har för att partikollegan Bertil Jansson ska bli ordförande i Libo/Falab. Kommunfullmäktige hade ovanligt många besökare just i måndags och när jag pratade med en del av besökarna verkade det som att alla var där av samma anledning – inte kan de väl välja Bertil Jansson till ordförande i bolagen? Så blev det inte heller, men räkna inte bort Jansson. Frågan kommer upp på nytt vid nästa sammanträde och Klockars verkade inte tycka att han fick en guldchans att nominera någon annan. Intressant fortsättning följer.

Helgen kan bli rolig för LIF Lindesberg. På söndag spelar nämligen de brandgula hemma mot Kungsängen och en ny seger borde vara den givna utgången. En timme tidigare drar matchen mellan IFK Tumba och Örebro SK igång och om Tumba skulle ta en poäng i den matchen samtidigt som LIF vinner är seriesegern i Division 1 norra klar. Jag förmodar att damernas guldhattar är uppsnyggade nog att fungera även till herrarna.

Helgen kan också bli allt annat än rolig för Lindlöven. Två matcher kvar att spela och på söndag möter man Strömsbro borta. Vid ännu en förlust för Löven måste man förmodligen inse att säsongen är över och att sista matchen spelas hemma på onsdag mot Nyköping. Lindlöven kan fortfarande vända situationen till sin fördel, men då krävs två segrar i de avslutande matcherna, samtidigt som ett par andra resultat ska gå Lindlövens väg.

Ikväll är det fredagskväll och det ska tillverkas äkta italiensk pizza. Självproducerad pizzadeg, egen tomatsås och pizzorna gräddade i 500 grader – precis som i Italien. Lite sallad och rödtjut från Italien blir pricken över i:et.

Hoppas ni lagar något gott, ni också! Jag önskar alla en trevlig helg!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.