Källberg om Caprice och golf

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg försöker förklara hur tuff en Caprice kan vara, men skriver även om akutstriden i Lindesberg och lite golf. Läs Källbergs krönika här.

Brukar vara off i flera dagar

Fredag igen och en betydligt lugnare helg, tror jag, än den förra där Capricen tar tid. Vårväder igen och rangen på Lindesbergs GK är öppen. Välkommen våren!

Jag nämnde Capricen direkt och måste bara berätta hur det är att vara där som fotograf och reporter. Inte riktigt samma sak som att vara där som åskådare. Jag har i och för sig aldrig varit på någon Caprice utan alla kameror, men jag kan gissa att det som åskådare kan vara några riktigt trevliga timmar. Som fotograf är capricen ett tufft maratonjobb. När lamporna släcks, artisterna har lämnat scenen och publiken reser sig är man tämligen slut. Bortåt 1000 bilder finns i kamerorna och dessa ska, så snart som möjligt, tittas igenom och bilder ska väljas ut. Så, mina vänner, jag går inte på capricen för att glänsa tillsammans med er andra. Jag jobbar en bra stund innan och flera timmar efter och brukar unna mig en whisky när jag väl är klar. Hur som helst brukar jag vara lite off i flera dagar efteråt…

När väl Capricen är avklarad är fotbollssäsongen här på allvar. Inte så att jag skulle vilja spela fotboll just nu, men de som är aktiva har ju inget val. Frövi IK startade med seger och Nora BK klarade oavgjort borta i premiären i fyran och i femman startade IFK Lindesberg med storseger hemma mot IFK Askersund i onsdags. Lovande start, om jag ska utvärdera premiären.

Ni ser att debatten om Lindesbergs lasarett och akuten samt den planerade nedmonteringen av Storå vårdcentral väcker känslor värre än vanliga vårditon. Jag älskar att vi invånare i Bergslagen står upp för det som är viktigt för oss och jag hatar att det kan sitta politiker i Örebro som kan besluta om hur vi ska stå tillbaka för att några stroppar på USÖ och i regiontoppen vill jämföra sig med landets stora sjukhus. Lindesbergs lasarett är en livsådra för oss i norra länsdelen och den ska vi fan kämpa för – oavsett vad de tycker i Örebro.

Idag har jag förmodligen spelat min sista inomhusrunda för den här gången. Nästa gång jag spelar en runda, 9 eller 18 hål, blir förhoppningsvis ute på Lindesbergs GK runt månadsskiftet. Jag är redo och har under vintern köpt en ny vagn och gjort lite andra små uppdateringar i bagen.

Någon smarrig fredagsmeny blir det inte ikväll. Frugan jobbar och jag får äta lite på en pulled pork som jag tillagade igår. Lördagen ska bli en köttbit av nöt som gått lite kortare tid än grisen igår och en liten gratäng är planerad därtill. Jag ska göra en sås och lutar åt en kantarellsås eller möjligen en grönpepparsås, vi får se hur stjärnorna står när jag bestämmer mig.

Laga och ät något gott ni också! Trevlig helg!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.