Källberg om Centerns väg efter Lööf

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg ger sig inte på några djupare analyser innan valresultaten i Bergslagen är slutgiltiga, men kommenterar givetvis centerledaren Annie Lööfs avgång. Lite sport och fredagsmys blir det också.

Kräftor – som ett vanligt fredagsmys

Veckan efter ett val uppstår alltid ett vakuum. Vi vet att Sverige kommer att få en ny regering, men vi vet inte än hur våra kommuner kommer att styras. Trots att valresultatet inte är slutligt gissar jag att det förhandlats under hela veckan. Det kan komma att bjudas på överraskningar, men dessa får vi ta när de kommer.

Under veckan har det också meddelats att Centerpartiets ledare Annie Lööf avgår efter partiets dåliga valresultat och det ska bli mycket intressant att se vad som händer med det gamla bondeförbundet. Kommer Centern att fortsätta sin förflyttning åt vänster eller kommer Centern att återgå till den tidigare Alliansen? Jag tror att många lokala centerpartister i Bergslagen håller tummarna för en återgång.

På sportfronten är läget lite avslaget. Vintersäsongerna börjar inte på allvar förrän till kommande månadsskifte och fotbollen är inne i en ganska ointressant avslutning, där Frövi IK är redan klart för fyran, Nora blir kvar i fyran och IFK Lindesberg blir kvar i femman. Men i morgon lördag arrangeras Sveriges starkaste man upp till 105 kilo och det ska bli kul att bevaka.

På golffronten går vi in i slutspurten, gissar jag. Banan är fin, men på måndag ska man börja slitsdränera hela banan och skicket under resten av säsongen kommer nog att vara sådär. Förhoppningsvis betalar sig det hela genom att fairways blir riktigt fina nästa säsong.

Fredagskvällen kommer att bjuda på ishockey och kräftor, en annorlunda kombination. Ett snabbesök på Lindehov för att ta några bilder när Lindlöven spelar mot Forshaga, men sedan snabbt hemåt för att sörpla kräftor och käka västerbottenpaj. Lite sent, kan tyckas, men jag blev riktigt sugen och köpte de röda läckerheterna för några dagar sedan. Inte som någon regelrätt kräftskiva, utan mera ett vanligt fredagsmys.

Jag önskar alla läsare en riktigt trevlig fredagskväll!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.