Källberg om Coronas effekter på 24i

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg sammanfattar ett år med Corona och konstaterar att vi haft en skitvinter på sportfronten. Lite antipasti ska det dock bli under kvällen, kanske som en kompensation. Läs krönikan här.

Korven och kaffet bättre än fotbollen

Tolv veckor av 2021 avklarade och vi närmar oss våren på allvar. Egentligen är det väl redan vår, men jag tänker på att trädgårdsmöbler och grill ska plockas fram ur vinteridet och att golfklubborna ska dammas av. Där är åtminstone inte jag riktigt än.

Ett helt år har gått sedan Coronan slog till på allvar här i Bergslagen. Ett riktigt skitår, om någon frågar mig. Egentligen borde väl en pandemi tilltala en journalist, och det gjorde den väl kanske i början, men hur roligt är det egntligen när allt är inställt eller körs via Teams, Skype eller Zoom? Som journalist kan jag såklart bevaka även ett nätmöte, men man missar så mycket jämfört med att vara med under ett normalt sammanträde. Miner och kroppsspråk försvinner på nätet och framför allt är det inte några gemensamma kaffepauser.

Tyvärr känns det som om Coronan kommer att härja med oförminskad kraft åtminstone fram till hösten. Orkar vi så länge? Inte mycket vi kan göra, men ytterligare en sommar utan de vanliga grillkalasen känns sådär. Och ytterligare ett år utan allt det vanliga att skriva om och bevaka känns inte alls bra. Det blir färre artiklar på 24i och vissa veckor lite enahanda, ganska tråkigt, tycker jag.

På sportfronten blir det lugnt ett tag nu när vintersäsongerna är över. Ska jag vara ärlig har det varit en riktig skitsäsong. Lindlöven ställde sitt bästa lag någonsin på isen i september, men skador och strul gjorde säsongen till en riktig mellansäsong. LIF Lindesberg hoppades att en rekordung trupp skulle växa, men skador på nyckelspelarna Herman Bosson och Jesper Nilsson gjorde att LIF fick slåss för att klara sig kvar i Allsvenskan. Och Lindesberg Volley valde att göra en pandemisäsong och vann inte en enda match under höstsäsongen.

Jag har ingen aning om vad vi kan förvänta oss av sommaren och fotbollen. Nora BK är tillbaka i trean, utan att storsatsa. Kanske kan man greja ett nytt kontrakt och satsa hårdare när pandemin är borta? IFK Lindesberg spelar i femman och Frövi IK i sexan och våra övriga lag håller till i Division 7 norra. Det ska i och för sig bli härligt att åka runt på vårgröna små arenor, men utan det sociala, som ofta slår det spel som bjuds, vetefan om det blir samma sak som innan Coronan. Korven och kaffet tillsammans med några gamla uvar i paus är oftast det bästa.

Kvällens fredagsmeny kräver inte speciellt mycket av kocken. Vi har tänkt att äta lite antipasti och kanske dricka ett glas italienskt rödvin. Nyttigt och gott. För egen del ska jag gå in i fas 4 när det gäller att komma i baddräkten i sommar. Efter tre nedgångar och lika många uppgångar i år känns det äntligen som om jag är på rätt väg. Grannen Micke P fungerar som stimulans just nu. Innan jul hade han borgmästarmage och D-kupa, men nu kan han placera magen i D-kupan och gå barbystad.

Ät lite nyttigt och gott ni också och jag önskar er en trevlig fredagskväll!

6 Comments

 1. Alla vägar bär till Rom, Källberg. Bara att hålla ut! Framåt hösten blir det finemang att fara ut i världen igen 😀
  Ja, våra kommuners hemligheter ligger bara och väntar på att upptäckas, det gäller såväl möjligheter till natur- och kulturupplevelser som politik och förvaltning.

 2. @Gnällspiken. Absolut helt rätt med svensk antipasti, men jag längtar mig hungrig efter att sitta på en taverna i Rom och njuta av smårätterna. Kommer kanske aldrig mer att sitta där… Vi lever nog inte helt olikt varandra och vi försöker också leva ett liv som Tegnell vill. Dessutom kanske det finns lite att ta av gällande kommunpolitiken. Du ger ett exempel och över våra fyra kommuner har jag ytterligare tips. Nåt ska det bli…

 3. Här blev det svensk antipasti: en liten påsktallrik med smått och gott; skink- och sillsorter, ägghalvor med gott ovanpå mm mm.
  Ja, man börjar ju fundera på hur det ska bli framöver med pandemin. Vi försöker hålla oss till reglerna för att förhindra smittspridning och därmed hålla ut så länge det går. Bli sjuka och riskera död känns som något j-vligt onödigt än så länge. Tids nog, så …
  Nu när det inte (”lyckligtvis” höll jag på att skriva, men menar det verkligen inte …) finns så mycket sport att skriva om får du väl ge dig på det här med kommunpolitiken och dess närliggande grenar – den tar ju aldrig slut 🙂 Det skulle t ex vara kul att höra hur man tänkte på LIBO när man byggde ett nytt hus för uthyrning till andra lokalhyresgäster, och undervägs kom på att ”dit flyttar vi själva!”. Hur tänker man bokföra kostnaden för de ”gamla” lokalerna som bara står där? Eftersom de är duktiga på att debitera t ex skolorna i kommunen för lokalkostnader. Duktigast i landet, rent av! På´rom ba`, Källberg! 😀

 4. Men det rör sig ändå i Noras skumrask !

  I dag damp det ned en reklam broschyr från Lindesbergs kyrka. Helt otippat
  med den sortens satsning

  Kan det vara så välsignat, att Linde tar över eländet och Nora förpassas till en
  liten bykyrka

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.