Källberg om dålig handboll och dålig politik

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg hittar två centrala saker den gångna veckan som kräver några rader. Dels förslaget om att kastrera Lindesbergs lasarett och dels LIF Lindesbergs degradering. Läs krönikan här.

Vi får väl klistra fast våra arslen vid lasarettet

Inget vidare väder den här veckan, men ändå ytterligare en vecka bakom oss i väntan på riktig vår. Varken frugan eller jag kan hålla oss riktigt och när bättre väder kommer har vi redan våransat trädgården, sopat ut allt vintergrus för kommunal uppsopning och börjat tvätta våra trädäck. Det som är gjort, är gjort…

Två stora saker den här veckan och jag tvingas väga dessa i mina händer. Sossarna och medhjälparna i regionen har ännu inte lyckats lägga ned Lindesbergs lasarett och LIF Lindesbergs degradering till Division 1 i herrhandbollen får bli veckans största och negativa nyhet.

Ingen elithandboll i Lindesberg Arena nästa säsong alltså. Enligt mig har LIF Lindesberg förfogat över en trupp som borde kunna innebära en, kanske inte topplats, men ändå en plats Topp 5 i Herrallsvenskan. Ändå blev LIF till slut jumbo i tabellen och tvingas nu, än en gång, bygga nytt och börja om.

Jag vet inte om man ska spekulera så mycket i vilka spelare som stannar och vilka som lämnar eller väljer att pensionera sig? LIF har ett bra material och ska såklart inte spela i ettan, men man måste hitta en vuxen grupp kring laget som verkligen utvecklar laget – mer för varje match. Tittar man enbart på hur modern handboll spelas MÅSTE man hitta en målvakt av rang. Utan kontringar på räddningar kan LIF komma att spela i division 2 om några år.

Här har styrelsen ett viktigt jobb. Nu måste man analysera hur sportgruppen, tränarna och spelarna gjort det bästa för LIF Lindesberg. 24i har fått en flertal kommentarer till de sista matcherna som vi tyvärr tvingats låta förbli opublicerade, men detta beror inte på att inläggen varit tokiga – de har helt enkelt gått över gränsen för vad man kan skriva om namngivna ledare och spelare.

Jag hoppas LIF Lindesberg hittar rätt på något sätt. Den här säsongen har varit ett fiasko rakt igenom. Två oavgjorda matcher på bortaplan, två poäng, måste ju vara långt under skandalstrecket. Jag frågade en insatt LIF:are vad man borde göra och hans svar rymmer ett resonemang som man kan le åt eller ta på allvar; Ta med spelarnas mammor i spelarbussen till bortamatcherna!

Vad det betyder vet inte jag, men vi får väl se vad klubbledningen kommer fram till så småningom.

Veckan andra stora fråga är förstås debatten om Lindesbergs lasarett. En fråga som vi inte kan negligera, sett till historien, men som verkar ha blivit ”stor” av misstag. Såklart kan inte sossarna, ens med stöd av maktkåta centerpartister och kristdemokrater, lägga ned centrala delar av Lindesbergs lasarett. Ytterligare några fantastiska tjänstemän har sett en möjlighet att stiga i graderna med slugsmarta besparingsförslag, men lyssna nu – de partier som beslutar att lägga ned viktiga delar av Lindesbergs lasarett kan omgående lägga ned sin verksamhet. Vi, folket i norra Örebro län, kommer INTE att tillåta att politiker från Örebro gör större ingrepp i verksamheten på Lindesbergs lasarett än vad man redan gjort. Det är faktiskt slutsnackat där, oavsett vad styrelsen för allt vad det heter inne i Örebro tycker. I värsta fall får vi väl klistra fast våra arslen vid lasarettet – i bästa Greta-stil.

Ikväll blir det dåligt med fredagsmys då hustrun jobbar, men jag ska förbereda en god påsklunch för påskaftonen. Påskskinkan är griljerad och laxen ska läggas i saltlag innan den ska ångas. Blir nog bara en smarrig skinkmacka och en öl ikväll.

Hoppas ni får en trevlig påskhelg!

1 Comment

  1. Vi byter region till Västmanland så blir dom av med en massa skattepengar nere i Närke

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.