Källberg om dålig politik och bra ishockey

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg har inte mycket positivt att skriva om i veckans krönika. Norapolitiken går på mina efter mina, precis som LIF Lindesberg i sportens värld. Läs Källbergs krönika här.

En och annan titel kanske borde roteras bort

Fredagseftermiddag igen och jag satt precis och funderade över hur den lokala politiken förändrats på bara några år. För mig, som försöker bevaka politiken, har nästan allt blivit till det sämre. Eller kan det vara så illa att det är politikerna som blivit sämre?

Nå, speciellt mycket politik har det inte blivit under den senaste veckan, men jag ser fram mot kommande vecka. I både Lindesberg och Nora ska respektive kommunstyrelse diskutera och besluta om budget för nästa år, beslut som därefter ska fattas i kommunfullmäktige. Hur den styrande regnbågen i Nora har tänkt att diskussionen i kommunstyrelsen ska gå till vet jag inte, men så sent som idag hade man ännu inte presenterat något budgetförslag – trots att sammanträdet är på onsdag. Förmodligen sitter man väl i helgen och skär bort de sista miljonerna, men på det hela taget är frågan om årets största beslut illa skött. Kan bli ett par händelserika veckor fram till nästa sammanträde i kommunfullmäktige.

I Lindesberg blir det nog inte lika dramatiskt. Budgeten ligger framme och kommer att diskuteras i kommunstyrelsen på tisdag. Jag skulle kunna skriva den artikel som kommer att publiceras redan nu. Oppositionen kommer att påpeka att det borde sparas ytterligare, men budgeten kommer att gå igenom utan större diskussion.

Mycket intressant också med Förvaltningsrättens beslut att slå kommunstyrelsen på fingrarna när det gäller hyresavtalet för Allaktivitetshuset i Nora. Vad ska hända nu? Ska beslutet rivas upp och tas till kommunfullmäktige? Klarar verkligen Noras majoritet fler fiaskon? Huvuden ska kanske inte rulla, men en och annan titel borde kanske roteras bort…

På sportfronten är det nära, nära för Lindlöven att ta sig till Allettan. En poäng krävs under de sista omgångarna före jul och visst kommer detta att fixas. Lindlöven spelar en oerhört publikvänlig ishockey och för de som tröttnar på LIF Lindesbergs insatser kan kanske Lindehov vara ett bra alternativ? LIF Lindesberg vill jag inte ens kommentera den här veckan, men styrelse och sportgrupp måste vara väldigt nära att gå in och göra – någonting.

Hälsoresan fortsätter i oförminskad takt. Jag nöter på gåbandet och jag adderar med ett par spinningpass i veckan. På sikt borde det ge resultat, men de senaste veckornas resultat på vågen har varit ynkligt litet. Det känns som om konditionen blir bättre och efter tisdagens spinningpass, då Ulf Rydén var tillbaka som farthållare, kände jag mig riktigt stark.

Ikväll blir det inte någon viktväktarmat. En gräddig pastasås med fläskfilé och mycket smak av Medelhavet är planerad och sannolikt blir det ett glas Medelhavsjuice (rödvin) till detta. Förmodligen förstör denna måltid flera dagars slit på Lindegym, men man måste ju få njuta lite också, annars kan jag lika gärna söva ner mig till dess drömvikten är nådd.

Ha en trevlig fredagskväll ute i mörka Bergslagen!

4 Comments

 1. Lite positivt går det nog att få till om Nora !

  Avtalet om Allaktivitetshuset är enl Förvaltningsrätten felaktigt skött.

  Då måste man i rimlighetens namn börja om från början eftersom, ett felaktigt
  avtal inte är något avtal. Läget är alltså att runt Allaktivitetshuset råder avtalslöshet.

  Själva processen runt besluten bordes sättas under juridisk lupp eftersom ägaren
  och medagerande blir mindre glada om kassakon går i sin.

  Låsa in sig i garderoben och släcka lyset verkar närmast patetiskt.
  Men det är väl skräcken att det här gänget, skall tvingas ta någon sorts ansvar
  för pengahanteringen.

 2. Även om Lif är dåliga (bakåt) så är det 100 gånger roligare att se handboll än hockey. Så nej det är inte aktuellt att byta sport.

 3. Njae Tomas, farthållare vet jag inte…….. Det sköter ju Funken med den äran.
  Jag ligger ju mest på rulle o skaver

 4. Hela den politiska sörjan i Nora är bedrövlig. Vi väljare har indirekt valt Tom Rymoen, M, och Solveig Oscarsson, S, till hundraprocentiga kommunalråd i vår kommun – något de inte verkar klara speciellt bra. Ändå har båda två mage att dessutom sätta sig i Regionfullmäktige, ett uppdrag som tar flera dagar i månaden. Alla fattar väl att det handlar om pengar, men borde inte vi som bor i Nora säga ifrån?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.