Bilden borde bytas då skägget är borta sedan länge... kanske nästa vecka.

Källberg om dåliga politiska samarbeten

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg bekymrar sig lite över den lokala politiken i dagens krönika. Lokalt vill man en sak och regionalt något helt annat och Källberg ogillar politiska samarbeten över blockgränserna. Lite sport blir det också. Läs Källbergs krönika här.

Totalrökta om nattakuten läggs ned

Visst känner man att det ligger och pyr lite här och där, men de stora politiska frågorna låter vänta på sig. Förra veckan satte Moderaterna ned klacken vad gäller både Restauranghögskolan i Grythyttan och akutmottagningen på Lindesbergs lasarett, och i ett mejl från Socialdemokraternas ordförande i Lindesberg, John Omoomian, kunde man i veckan se att S har samma åsikt som M.

Lite konstigt då, tycker jag, att regionpolitikern Karin Sundin (S) passade på tillfället att hylla personalen på Lindesbergs lasarett i samband med att landshövdingen Maria Larsson och Stiftelsen Sveriges Nationaldag skänkte en symbolisk fana till lasarettet i tisdags. Det är ju Karin Sundin som är ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden i regionen och den nämnd som vill ta bort, och det är ju redan beslutat, akutmottagningen på lasarettet på nätter och helger.

Alltså, hallå alla politiska sossar. Ni vill ha kvar, men ni måste spara enkla pengar och väljer att lägga ner 24-7-lasarettet… Ta till ert standardrecept istället och höj skatten. Då skulle alla fatta att ni inte klarar av att sköta regionen så som väljarna vill. Personligen tror jag inte att nattakuten på Lindesbergs lasarett kommer att stängas, medveten om att de partier som genomför detta är totalrökta i den norra länsdelen. Och då pratar vi inte bara sossarna… någon borde fanimej förbjuda så kallade pragmatiska samarbeten över de gamla blockgränserna.

Corona-läget börjar bli aningen konfunderande. 50 personer är okej på vissa ställen, men inte alls okej på andra. På köpcentran och stränder tycks inte finnas några restriktioner alls, samtidigt som ett kulturevenemang eller en sportmatch ska följa alla tänkbara regler. Att alla har ett personligt ansvar med avstånd och annat är en sak, men nog sjutton skulle professionella arrangörer av teater, handboll eller ishockey kunna ordna så att publik sitter tryggt på olika sektioner och inte utsätts för köer och trängsel.

Kul att det närmar sig säsong för både handboll och ishockey. Såklart hoppas jag detsamma när det gäller volleyboll, men kommer nuvarande satsning att räcka? Jag kan bara hålla tummarna. LIF Lindesberg har redan hunnit spela några träningsmatcher och Lindlöven gick på is under torsdagen och spelar sin första match nästa helg. Återstår att se vad som händer med Corona-hotet. Både Lindlöven och LIF Lindesberg tappar mycket på publikbortfall och belastas av domar- och spelarkostnader och dyra bortamatcher. Det finns flera hockeyklubbar som kommer att få kasta in handduken redan vid juluppehållet… då är pengarna slut.

Trots att det är fredagskväll får det bli en lätt kvällsmat. Det blir en enkel bookmaker-toast med senapskräm, biff och pepparrot. Förmodligen bäst nedsköljd med en kall lager, men det får vi se. Helgen blir lugn med handboll på söndag, då både LIF Lindesbergs herrar och damer spelar träningsmatcher.

Jag hoppas att nästa vecka blir nyhetstung, men jag inser att det kommer att dröja ytterligare ett par veckor innan något vettigt händer. Det politiska året blir kortare och kortare och kanske är det därför det blir så tokigt ibland?

Ta en öl eller ett glas vin ikväll och fundera över att kandidera som politiker till nästa val. Jag tror alla nya politiker behövs.

Bookmaker Toast med massor med riven pepparrot.

5 Comments

 1. Hur vi ska rösta i nästa val står väl skrivet glasklart! Socialdemokrater och Moderater går fetbort! Egentligen är det väl dags att ¨Socialdemokraterna¨(smaka på det ordet) byter namn för någon demokrati i den sociala välfärden existerar inte!

 2. Segt som tuggummi,att få klara besked, utom att det blir försämrad sjukvård
  i Lindesberg !

  Kvällar och helger, ingen akutkirurgi. Så långt är det rätt, men praktiskt då ?

  Vad kommer att betraktas som ”kväll” och helg. Vidöppet för byråkratiskt tomsnack.

  Om du kommer in exv en halvtimme innan ”kväll”, så hinner dom inte fixa
  ditt brutna ben utan du sänds för vidaretransport till Örebro och akuten för hur länge då ? Kan ta ett halvt dygn beroende på hur många ”påskjutna” som går före.

 3. Tack Karin Sundin, för dina klarlägganden. Nu vet vi alla i den norra länsdelen hur vi ska rösta i valet 2022. Jag undrar vad alla ”gamla” läkare på Lindesbergs lasarett tycker om din kommentar och uppmanar förstås alla att uttrycka sina åsikter. Begreppet ”utan kirurgjour på plats” låter oroväckande för mig och många jag känner. Jag kanske har fel, men visst känns det som om ni politiker gör om ett bra lasarett till en vårdcentral.

 4. Det är på sin plats att påtala att Tomas Källberg i denna krönika inte bara skarvar med sanningen. Han fabricerar rena lögner.
  Hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Örebro län har inte beslutat om att ta bort akutmottagningen på Lindesbergs lasarett. Akutmottagningen på Lindesbergs lasarett ska fortsätta hålla öppet både kvällar och helger. Med kompetent personal, läkare och sjuksköterskor. Dock utan kirurgjour på plats.
  Sanningen är att Lindesbergs lasarett ska finnas kvar och utvecklas som en viktig del av sjukvården i Örebro län.

 5. Blir nog dyrt att ”röka ut” folk som inte sköter sitt jobb.

  Vi tar Karlsängsskolan; nästan en mille, plus extra sammanträde med arvoden i KS och då
  är inga konsultpengar, ritningar och detaljplaner medräknade

  Hade för mig att man ar tvungen att göra besparingar men det var väl en tidningsanka.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.