Källberg om dåligt skyltad led

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg gnäller lite över en etapp av Bergslagsleden och ser fram mot en rolig handbollsvecka med LIF Lindesberg. Läs Källbergs krönika här.

Roligt med mycket (?) publik på läktarna

Är det verkligen fredag igen? Känns som om förra fredagen var i förrgår. Nå, bara att sparka igång datorn och nedteckna några rader om det som hänt i veckan.

Vi gjorde en liten utflykt till Kilsbergen i veckan, närmare bestämt till Blankhult. Vi skulle gå en så kallad rundslinga på Bergslagsleden på ungefär en mil, men när vi väl kom till bilen hade vi gått 12-13 kilometer. Anledningen var att vi gick fel vid ett par tillfällen. Bergslagsleden är fantastisk på många sätt, men den här rundslingan var riktigt dåligt skyltad. Vi hade naturligtvis skrivit ut karta, men när verkligheten inte stämmer med denna är det inte lätt att hålla rätt kurs. På kartan fanns tre, fyra med siffror utmärkta punkter, men när siffrorna saknas i naturen blir det en gissningstävling. Vi kom inte mycket ur kurs, som tur var, men vi träffade på två kvinnor vid ett par tillfällen och de båda var riktigt ur kurs och ska nog vara glada om de hittat tillbaka till bilen.

Så har då tävlingssäsongen dragit igång för LIF Lindesberg. I onsdags åkte man till 08-land för att möta Skånela i den första gruppspelsmatchen i nya Svenska Cupen. Stundtals mycket bra spel av LIF, och framför allt av målvakten Tom Shev Ton, och en efterlängtad bortaseger. I veckan som kommer kommer pulsen att stiga ytterligare några grader när Handbollsligalagen Alingsås (onsdag) och Önnered (söndag) gästar Lindesberg Arena. Roligt att LIF då kan ta in 600 personer på läktarna.

Politiskt har väl inte så mycket hänt den här veckan heller och debatten kring tokigheterna i Nora Bergslagsförsamling verkar ha ensamrätt på debattartiklar. Tonarten i det som skrivs är ganska hög och personligen är jag glad att det snart är kyrkoval och att debatten därefter borde ta slut.

När detta skrivs befinner jag och hustrun oss i Norrköping. Jag vet inte riktigt hur det blev så, då det var meningen att vi skulle till Söderköping för att titta och lyssna på Plura, som spelar där i morgon lördag. Jag misstänker att hustrun var nyfiken på hotellet i Norrköping, som ska servera riktigt bra mat, och helt enkelt bokade en ytterligare natt. Längsta semestertrippen som blir av i sommar. Jag håller tummarna för att maten smakar och att Plura levererar i morgon.

Jag önskar alla läsare en riktigt trevlig fredagskväll.

4 Comments

  1. @Åke. Jag är väl medveten om ditt påpekande och har sedan fadäsen i Kilsbergen laddat ner en kompass-app i mobilen. Magneten ljuger aldrig. /Källberg

  2. @Ronnie. Dubbelbokad när Plura spelade i Kopparberg, tyvärr. Därför detta uppsamlingsheat. Golfen. Jag har knappt spelat i sommar, men åker gärna upp till dig eller du kommer till Linde. /Källberg

  3. Det vet du väl sedan du gjorde lumpen att om genaralstabens karta ej övernsstämmer med verkligheten gäller kartan, är väl samma på bergslagsleden

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.