Källberg om den sista krönikan

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg avslöjar idag att denna fredag är den sista med 24i. Och därmed den sista krönikan för Källberg. Läs Tomas Källbergs sista krönika här.

Nu läggs 24i i graven

Vädret i veckan har varit lite som det brukar vara i början av maj. En blandning av ruggigt aprilväder och härligt juniväder. Gräset har fått sig en första klippning, grillandet är igång för säsongen och ett tiotal 18-hålsrundor är spelade. Nu gäller det att njuta av livet de närmaste sex månaderna, fram till den sista oktober då grillen ska ställas in och golfklubborna putsas inför innesäsongen i simulatorn.

Lindesbergs GK bjuder i år på en fantastisk vårbana, där ambitionerna med banan tydligt har höjts mot tidigare år. Greenerna är fantastiska i år jämfört med de flesta andra år jag kan påminna mig och det kommer bara att bli bättre – om vädergudarna gillar Mellansverige och ger lite lagom av sol och regn. Alla som vet, vet att Lindesbergs GK är en riktigt bra höstbana och trots att jag inte vill påskynda något, ser jag fram mot slutet av augusti och september – när banan är som bäst.

Jag ser fram mot att spela i stort sett varje dag under det kommande halvåret. Det blir en veckas uppehåll i juni när hustrun och jag åker tillbaka till fjolårets nya favorit Skiathos i den grekiska ö-världen och det blir nog några dagar i Sverige senare i sommar också, eller kanske till Danmark. I oktober blir det säkert också några dagar på utflykt när hustrun fyller år.

Med detta har jag i förväg summerat det kommande halvåret och kan idag meddela att 24i nu läggs i graven. Från och med nu kommer inte den här sidan att uppdateras och jag hoppas att det finns andra medier som orkar bevaka Bergslagen, lasarettets överlevnad, andra nyheter och sportens framfart. Ni som vet, ni vet, men jag vill att Lindesbergs lasarett ska finnas kvar i nuvarande kostym och jag vill att Lindlöven minst ska vara ett topplag i Hockeyettan och jag vill att LIF Lindesberg ska vara åtminstone ett mittenlag i Herrallsvenskan i handboll. Vi kan alla hjälpa till att uppfylla dessa önskningar. Som väljare i valet 2026 kan vi tvinga politikerna att behålla Lindesbergs lasarett och som åskådare kan vi stötta Lindlövens IF och LIF Lindesberg och göra Lindesberg till en fruktad stad att gästa som motståndarlag.

Det har varit många fantastiska år med 24i. Mycket, mycket svårare att sätta en ny nättidning på agendan, än vad jag och ursprungliga partnern Anna Magnusson trodde, men vi blev att räkna med. Men, allt går framåt och vi blir alla äldre. Jag har inte längre den hunger efter nyheter som jag haft i många år, och då är det dags att ta sin Mads ur skolan. Jag tycker politiken har gått långt bortom det väljarna förtjänar i Bergslagen och partier verkar kunna sälja ut sin själ för makten i någon av våra kommuner. Jag förespråkar varken höger eller vänster, men tvinga på något sätt partierna att välja sida INNAN valet 2026. Det är ytterst ohederligt att välja sida i förhandlingar över personliga uppdrag EFTER valet, som det varit nu efter några val. Jag kan ta Centerpartiet som ett avskräckande exempel. Många centerpartister ÄR borgerliga, men både på kommunal nivå i Bergslagen, i regionen och på riksnivå är Centerpartiet något helt annat. Torbjörn Fälldin och andra framstående centerpartister vrider sig nog så gott de kan i sina gravar.

Jag vill ändå tacka alla läsare, annonsörer och samarbetspartners för många roliga och trevliga år. 24i har gjort vad 24i kunnat för att utmana andra medier trots att resurserna varit små. Jag vill också tacka min hustru Marie och svärmor Lillemor för en otrolig hjälp under alla år och jag vill även tacka mina vänner när jag plötsligt fått förhinder eller varit ”frånvarande” vid något festligt tillfälle.

Att vara journalist är ett sätt att vara och att leva. Man måste ständigt vara på hugget och beredd att åka ut på vad det nu kan vara. Jag var sådan tidigare, men jag kan konstatera att jag inte är det längre. Det jag älskade förr gäller inte längre. Nu blundar jag gärna när jag ser att Libo gjort tveksamma affärer eller, som senast, att ett mord ägt rum i Gyttorp. En del kommer att älska att jag slår igen 24i och en del kommer att sakna 24i.

Var rädda om er nu. Jag och hustrun kommer förmodligen att grilla ikväll och i morgon är jag bortbjuden till kompisen Mats Scharnke efter en 18-hålsrunda och därefter kvarstår en vardag utan 24i.

Ni läsare: Jag älskar er!

/Källberg

PS. 24i.se kommer att finnas kvar en tid utan att uppdateras. Ni som vill hitta bilder och texter kan gå in och leta på 24i:s sökfunktion, som kommer att fungera under några månader. DS.

16 Comments

 1. Tomas du och Anna var föregångare verkligen. Tack för alla år hur många blev det.
  Hälsar Örjan

 2. Lycka till med golfen och grillen mer på heltid nu framöver. Synd att den sista lokala sportjournalisten lägger ner pennan. Vid Olovsvallen eller Fröjevi har du alltid varit i ditt rätta element.

  Vill du diskutera gamla fotbollsminnen någon gång så vet du var du når mig. Ha det så bra nu på greener och vid grillen.

 3. Tack för att mitt namn och mina åsikter fick deltaga i några krönikor.

 4. Tack för din medverkan i och stöd till debatterna. För min del framför allt om sjukvården. Jag önskar dig många fina år när du nu låter pensionera dig

 5. Ödets ironi!
  När Du lämnade NA var Stråssa en viktig fråga Du bevakade.
  Samma dag som Du nu lämnar 24i bakom Dig kommer bekräftelsen från myndigheten Bergsstaten att ansökan om undersökningstillstånd för ett större område vid Stråssa har lämnats in av ett företag som vill söka efter ”gröna” metaller.
  Jag skrev ett inlägg här på 24i i september förra året om oförmågan hos Lindesbergs ledande politiker att följa frågan vid professor Stefan Karlssons föredrag.
  Nu närmar sig skarpt läge som kan leda till Sveriges största dagbrott!
  Vi kan bara vänta på kommunalt uppvaknande och att andra journalister tar upp stafettpinnen.
  Tack för dessa år.

 6. Tack för din och Er lokala bevakning! Njut nu välförtjänt framöver.

 7. Jag vill tacka dig för att du alltid publicerade mina insändare vilket vissa andra inte gjorde.Det är tråkigt att du skall sluta med 24i men det mesta har ju en början och ett slut. Jag hoppas att någon med samma attityd som du kommer att överta 24i annars kommer det att bli glest i kommentarsfälten. Tack för den här tiden och lycka till med det du har planerat för framtiden med resor och golf,det är du verkligen värd.

 8. Tack för ditt engagemang!
  Din bevakning av den lokala idrotten blir saknad.

 9. Tack för den tid du haft denna sida!! Tycker du gjort det riktigt bra. Märks att du behöver få ledig tid nu framöver och ägna dig åt ditt stora fritidsintresse! Tack för den fina artikeln du skrev när jag flyttade min frisersalong VIRVELN till Skarpskyttegatan för 10 år sedan. Jag älskar fortfarande mitt jobb som egen företagare efter 37 år så kör några år till. Må så gött önskar din gamla klasskamrat Ing-Marie

 10. Tack för den tid du verkat, din krönika har ofta varit värd några minuter. Det har ju varit möjligt att tycka till utan att bli få texten retuscherad i kommentars fältet.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.