Källberg om en äkta sportkväll

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg koncentrerar dagens krönika på sport. Lindlöven kan göra det otippade och slå ut Väsby ur kvalet till Allsvenskan och LIF Lindesberg ska ta emot Torslanda hemma. Läs Källbergs krönika här

Kvällens begivenhet är Lindlöven

En intensiv fredag gör att veckans krönika blir kort. Handboll ska bevakas ikväll samtidigt som jag hoppas kunna kolla på hockey via datorn nere i Lindesberg Arena.

Ja, den här är en väldigt intensiv sportvecka. LIF Lindesberg räddade en negativ kvalplats nere i Vinslöv i tisdags och kan spela utan press i kvällens match hemma mot Torslanda. Men egentligen är matchen mot Torslanda superviktig. Vore jag LIF:are skulle jag hellre kvalspela mot Täby/Ankaret än mot Karlskrona/Tumba och tycker man som jag handlar det om att vinna ikväll.

Efter kvällens match blir det spelfritt under två veckor innan kvalet drar igång den 9 april och klubbledningen kan börja utvärdera säsongen. Oavsett det faktum att man får hem Tobias Warvne igen tycker jag nämligen att man måste försöka se vad som gått fel under de senaste säsongerna. En klok och ödmjuk utvärdering borde rikta ljus mot problemen så att dessa kan lösas. Egentligen räcker att titta sig runt i arenan under en match och se att 300 åskådare inte riktigt fyller en arena med plats för kanske 2000 personer.

Jag hoppas på seger ikväll och i två snabba kvalmatcher om ett par, tre veckor.

Kvällens stora begivenhet är dock Lindlövens kvartfinal #2 borta mot Väsby ikväll. Lindlöven överraskade fjolårets allsvenskar och vann den första kvartsfinalen i tisdags och kan alltså ikväll bli klart för semifinal och en ny publikfest hemma i Lindehov.

Lindlöven är klubben det handlar om just nu och till kvällens match fyllde man en supporterbuss på bara ett dygn och det roligaste är att publiken verkar hitta till Lindehov. I tisdags var det drygt 600 besökare och sedan man dockade ihop Lindehov med den nya Lindbackahallen har trivseln stigit rejält. Ytterligare uppfräschning är på gång till nästa säsong och förhoppningsvis är besökarna där för att stanna.

Som ni förstår blir det varken matlagning eller fredagsmys ikväll, men Lindesberg Arena får duga som mys den här kvällen. Det blir förmodligen ingen publikfest, men segern i tisdags kanske kan locka några extra själar ikväll.

Håll alla tummar för Lindlöven ikväll och laga något och tänk på mig som möjligen får en korv med bröd innanför västen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.