Källberg om en händelselös vecka

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg har haft en lugn vecka där golfsäsongen snabbt närmar sig sitt slut. En kort krönika med lite sport och mat, som vanligt. Läs krönikan här.

Långa hårda promenader på asfalt

Fredag igen och redan mitten av oktober. Det känns som sommaren är borta sedan väldigt länge, men det beror säkert på det ihållande regnandet tidigare. Golfbanan håller öppet än så länge men några lite kallare nätter och säsongen är förmodligen över.

En relativt händelselös vecka ur nyhetsperspektiv. Det roligaste för mig har varit den förra helgen i Stockholm. Jag missade visserligen ett par golfrundor, men de dagliga promenaderna på Lindesbergs GK ersattes med långa och asfaltshårda promenader i huvudstaden. Man kommer enkelt upp i en mils gående utan att ha något direkt mål, men skönt med alla vätskestationer efter vägen.

Höjdpunkten skulle vara en show med Sven-Ingvars på hotellet på lördagskvällen, men publiken kom för att höra och se ”gamla” Sven-Ingvars och många blev nog lite besvikna. Nåja, forna tider går inte att få tillbaka, bara att inse.

Det tidigare avsnittet om politiken i de här krönikorna kanske borde skrotas. De politiska utspelen är oerhört få och det känns som om vi har gått in i en tid med tjänstemannastyre, indirekt förstås men med paraplyorganisationen SKR som den stora orsaken till en allt tråkigare kommunpolitik.

Istället för politik lever våra kommuner upp via sporten. LIF Lindesberg har inte startat återkomsten i Herrallsvenskan speciellt lysande, men Lindlövens start i Hockeyettan lovar gott inför kommande vintermånader. Tre vinster på de fyra första matcherna och Löven har redan visat att man vill vara med i toppen av höstserien.

Fotbollssäsongen är över och vi kan glädja oss åt att Nora BK spelar i Närkefyran även nästa säsong. Frövi IK har varit klart ganska länge och det är kul att det blir derbyn även nästa år.

Mer än så blir det inte i veckans krönika. Hustrun jobbar ikväll och jag tänkte göra en koreansk kycklingrätt till helgen. Den bör göras någon dag i förväg för att bli perfekt.

Jag hoppas dock att ni läsare ställer er vid spisen en stund och serverar er något gott i kväll – det tror jag att ni har förtjänat under veckan.

Och en trevlig helg önskar jag er!

1 Comment

  1. Då har du nog missat att Bodman körde över en blängande opposition med ren maktfullkomlighet i Lindesberg, men enligt NA har hon inte gjort nåt fel. Men vad vet jag, endast de som var på plats kan väl säga vad som egentligen hände men lite märkligt är det att det alltid blåser runt paret Bodman/Jansson.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.