Källberg om en händelserik vecka

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg är glad över en vecka med en hel del att skriva om. Politik i kubik, brolyft och lite sport böir det, precis som lite fredagsmat. Läs Källbergs krönika här.

Varför valde man att inte ringa Anders

En mycket händelserik vecka med politiken i förrummet. Golfen har avstannat lite, men några rundor har det blivit. Glad att flera saker krockar ibland.

Politiskt har det nog varit den mest händelserika veckan på länge. I Lindesberg trodde Moderaterna och Sverigedemokraterna att Kristdemokraterna, Liberalerna och Landsbygdspartiet bara skulle hänga på, men riktigt så blev det ju inte. Landsbygdspartisten Anders Persson satte ned foten när han kände sig obekväm och nu står Moderaterna där med skit i brevlådan. Så amatörmässigt och så naivt av framför allt Moderaterna. Kanske går situationen att rädda, men då måste nog tilltänkta ordföranden i kommunstyrelsen Lillemor Bodman backa ett steg och släppa fram en annan ordförande. Varför valde inte Bodman att ta ett snack med Anders Persson innan den numera välbekanta presskonferensen där det nya styret skulle presenteras?

Även i Hällefors blir det maktskifte och en ny moderat ordförande i kommunfullmäktige valdes i veckan. Det blir nog bra och framför allt sossarna i Hällefors borde ge allt för att få in lite nya politiker i sina led.

I Lindesberg var det ett riktigt skådespel igår, när den nya bron skulle monteras mellan Loppholmarna och arenan. Halva Lindesberg var ute för att få en glimt av spektaklet när 40 meter bro skulle lyftas på plats med hjälp av en kran, modell större. Extremt skickliga yrkesmänniskor utförde ett perfekt jobb och den nya bron kom på plats på någon timme. Jag vet inte när bron kan tas i bruk, men det spelar nog ingen roll. Att riva de gamla broarna var förmodligen en välgärning och jag tror ingen kommer att sakna den gamla gröna bron, som inte kommer att ersättas.

Lindlöven gör det bra i Hockeyettan. Synd bara att man förlorar hemma och vinner borta. Publiken i nyrustade Lindehov har ökat och skulle definitivt öka ordentligt om de brandgula levererade även på hemmaplan. Hockeyettan västra har blivit flera klasser bättre under de senaste åren och lagen bjuder på riktigt bra ishockey. I morgon lördag är det dags för ny hemmamatch – nu mot Surahammar, som skuggar Lindlöven i tabellen. Riktigt viktig match att vinna och jag hoppas att alla som tittade på brolyftet igår kommer och tittar på hockeyn i morgon.

Kvällens meny blir inte så märkvärdig direkt. Wokade lite på förmiddagen och äter väl lite wok eftersom frugan jobbar. Gillar wok, då den ändå är snabbmat jämfört med mycket annat. Dock inte något avkall på smaker och kvalitet. Att det går snabbt betyder inte att det är skräpmat. Allt färskt och fräscht och när väl allt är skuret blir maten klar på några minuter.

Brukar ni inte woka? Gör det ikväll, jag lovar att det blir succé. Bra råvaror och en bra woksås och ni är hemma. Ha en bra fredagskväll!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.