Källberg om en intensiv vecka

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg har haft en intensiv vecka och summerar idag såväl semestern på Rhodos som fotboll och politik. Läs krönikan här.

Rhodos skapade mersmak

En vecka som passerat oerhört snabbt. Förra veckan satt jag på en balkong på Rhodos och skrev och det känns som om det var igår. Värmen tog vi med oss hem, men nu har vi haft svensk sommar några dagar.

Rhodos var för övrigt underbart. Inga som helst tecken på att en pandemi härjat hårt på en ö som lever på turismen. Vet inte ens om det blivit dyrare sedan vi var där senast, men å andra sidan hade vi all inclusive och tror jag knappt att jag hade plånboken i handen en enda gång. Två och ett halvt år sedan den senaste resan och den här veckan skapade definitivt mersmak.

Fotbollen har just nu sitt ologiska sommaruppehåll och samtliga seniorserier i 24i-området ligger nere till slutet av juli. Frövi IK i topp på femman, samtidigt som ett skadedrabbat IFK Lindesberg haft det jobbigt i en hel del matcher. Frövi har absolut materialet för avancemang till fyran och blir i så fall seriekollega med Nora BK. NBK såg inledningsvis ut att gå en tråkig säsong till mötes, med rader av förluster, men hittade ett hållbart spel i slutet av vårsäsongen och kommer förmodligen att göra en betydligt bättre höst.

Att summera division 7 norra är svårare. Grythyttans IF, som spelade i trean för några år sedan, ligger absolut sist i sjuan och förlorade vårepilogen mot BK Ett Fyra med 26-1. Sorgligt. Järnboås IF är bästa lag från våra breddgrader med en tredjeplats, men mest överraskande är att gamle fotbollsstjärnan Nicklas Gunnarsson gjorde comeback, nu i Kopparberg BK. Nicklas är numera 55 år och när jag träffade honom i veckan sade han att det förmodligen kommer att bli fler matcher under hösten.

I Nora ska politikerna i samtliga nio partier ha en gemensam demokratidag på onsdag i nästa vecka och jag vet inte om det är positivt eller inte. För S och M är det nog ett försök att tona ner den politik man fört den senaste mandatperioden, men kanske är jag misstänksam i onödan. Vi får se och jag måste förstås åka dit och lyssna.

Jag hade tänkt att bjuda hustrun på krämig pasta med musslor till middag, men hon fick lov att rycka in på ett extrapass på ett underbemannat Lindesberg lasarett. Musslorna får anstå till en annan dag och jag får väl ägna fredagskvällen till att träna på min golfsving. Jag gick nio hål på 40 slag idag och dagen är såklart redan en bra fredag. Mer behövs inte i mitt liv.Ät något gott och grilla om vädret tillåter. Och ha en himla bra första fredag i juli!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.