Källberg om en mer normal vecka

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg gillar inte de nya Corona-hoten, men sammanfattar ändå veckan som gått. Lite kyrkopolitik, lite Lindemarken, lite Lindlöven och lite LIF Lindesberg blir det. Läs Källbergs krönika här.

Tror fortfarande hon är gjord av pansarstål

Veckorna börjar bli lite mer normala, trots att Corona-hotet tycks öka för varje vecka. Vi öppnar upp mer och mer och hoppas att Delta och My ska blåsa bort. Jag kan inte låta bli att ifrågasätta beslutet att genomföra en ”Corona-säker” Lindemarken samtidigt som utbrott sker så snart stora folksamlingar sker. Vem hänger man om det blir ett utbrott i samband med Lindemarken? Jag kan åtminstone lova att 24i inte kommer att bevaka…

Kyrkopolitiskt har det ju hänt en del i Nora. Kyrkoherden tar tjänstledigt för att bli ”vanlig” komminister och skyller på kyrkorådet! Arbetsmiljön är oacceptabel. Men herregud (ursäkta), har inte alla vetat det i tio år? Jag har länge tänkt att Britta Landin måste vara gjord av pansarstål, och tror det fortfarande. Kyrkorådet har fått kritik för det mesta som inträffat, tillsammans med Landin – och nu får kyrkorådet ytterligare kritik från den kyrkoherde man försvarat långt bortom sans. Nye ordföranden Ulla Bergström, hur länge hon nu får sitta kvar, har en del att rota i.

Jag är glad att sportens vintersäsong så sakteliga drar igång. I onsdags var jag i Lindehov och såg det första av Lindlöven den här säsongen. Och faktiskt var jag överraskad av hur bra det såg ut. Borta, från förra säsongen, är bäste centern Alexander Kovalonok och bäste backen Jesper Broeng, men det såg mot Strömsbro ut i onsdags som om detta var positivt. Alla unga spelare tvingas nu ta ansvar på ett annat sätt och med ett ungt lag kan detta vara lika effektivt som att värva stjärnspelare. Ändå måste förstås Lindlöven förstärka och att komma till match med åtminstone två målvakter, men sportchefen Tomas Östlund gjorde mig lugn när han sade att ”vi har flera bra pjäser på väg in i truppen” i onsdags. Ikväll är det lokalderby mot Guldsmedshytte SK och det ser jag fram emot. Lite mer bekymrad är jag över Lindehov, som inte ser ut som en matcharena i landets tredje högsta liga. Inga parkeringsplatser, ingen cafeteria och med en rinkbelysning som blir flera lux sämre för varje vinter.

Vad jag ska säga om LIF Lindesberg vetefan? Jag har varit positiv, men i den senaste matchen såg det inte speciellt bra ut. Gästande Önnered ville mer och vann stort, trots att nye målvakten Tom Shev Ton går från klarhet till klarhet. Ska fan vara målvakt när samtliga försvare står med hälarna på 6 meterlinjen och motståndarna får skjuta från 7 meter. För min del blev bevakningen mot Önnered en debatt i kommentarsfältet med en supporter till en av LIF-spelarna, något jag inte gillar. LIF-spelarna och LIF-tränarna brukar vara skitbra på att ta offentlig kritik, men det här var något nytt. Förlorar man klart måste väl kritik vara befogad, eller hur? Annars kan jag ju ge fan i att bevaka. Jag sade samma sak till Börje Larsson och Robban Johansson för 20 år sedan och både Börje och Robban köpte mina argument. Jag kommer att fortsätta att kritisera om jag tycker det är befogat och om någon klagar kommer jag att strunta i att nämna vissa spelare. Då är de ointressanta. Handboll är det ultimata lagspelet och det gamla uttrycket att man vinner som ett lag – och förlorar som ett lag – stämmer väldigt bra. Oftast är det de spelarna som sticker ut, positivt eller negativt, som man som journalist nämner.

Nu är det fredagskväll och jag ska snart till byggarbetsplatsen Lindehov för att se hur GSK klarar sig mot Lindlöven. Efter det besöket blir hembakad pizza med kebab har hustrun lovat. Jag har bidragit med en god tomatsås till den kalljästa pizzan och en kebabsås som jag vet blir godkänd. Eftersom det är fredag är det tillåtet att äta utan sallad, men jag kämpar på med vikten och har såklart blandat ihop lite av naturens gröna.

Kanske ses vi på Lindehov och om inte tillönskar jag er ändå en riktigt trevlig fredagskväll.

2 Comments

  1. Jag hoppas att du är på Resta bygdegård i Ramsberg i morgon, lördag, kl 15.
    Då är det författarträff. Bl.a. om en bok som bygger på biblioteksupproret.
    mvh
    Björn

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.