Källberg om en nyhetsdöd vecka

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg försöker anpassa sig till det svenska sommarvädret men har det tufft. Källberg utmanar i grillning och åker ut i Bergslagen om det behövs. Läs krönikan här.

Vem fan är det som bestämmer?

Snacka om väderskifte. Förra veckan promenerade vi runt i Skiathos med sådär 37-38 graders värme på kvällarna, och den här veckan har man plaskat runt på golfbanan med kanske 15 grader. Man bara måste njuta av de sommardagar som eventuellt finns kvar här i Sverige.

Det har varit sorgligt nyhetsfritt i Bergslagen även den här veckan. Visst har blåljusen varit ute några gånger, men knappast så en gammal journalist går ner i spagat. Den tyngsta händelsen i veckan var förmodligen när en bil rammade en häck eller två på Kurt Ahlbins gata i Frövi, förmodligen ett tragiskt sjukdomsfall. Ingenting att skriva om direkt och enligt uppgift märkte inte Kurt av händelsen alls…

Varvar vi upp en aning så börjar våra tillstånd till allt fler koranbrännare bli aningen besvärande. Ska verkligen Sverige sätta sig i ett läge där Säpo väljer att skruva upp riskerna på grund av två (2) personer? Det känns som om vi lever i en larvig lekstuga. Men vafan, vem är det som bestämmer i det här landet?

Jag struntar i om det regnar om ett par timmar – ikväll grillar jag. Inhandlade kött och tillbehör igår och åtminstone köttet ligger i en extremt god marinad, med recept från Medelhavet. Tillbehören – potatis à la Grekland med en marinad med bland annat balsamvinäger och honung som krossar allt och grönsaker från Italien borde passa fint. Gissningsvis blir det ett vin från Italien till detta.

Jag föreslår ett massivt grillande i Bergslagen ikväll. Snart nog är grillsäsongen över och vi måste såklart passa på. Vill ni inte grilla så som jag gör, så grilla på ert sätt. Allt är rätt och jag gissar att ni älskar ert sätt att grilla. Att grilla är ju så gott.

Alternativt så kallar ni på mig, så kommer jag ut i Bergslagen och grillar. Ha en riktigt trevlig helg alla läsare!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.