Källberg om en nyhetsfri vecka

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg upplever en rejäl nyhetstorka för tillfället. Samma sak varje sommar men värre nu sedan pandemin. En kortsemester blir det ändå idag och i morgon. Läs krönikan här.

Smörstekt Vätterngös till kvällen

Fredag igen och underbart att saker och ting börjar röra på sig så smått. Jag har publicerat flera förhandsartiklar i veckan gällande kulturevenemang och ingen är gladare än jag.

För egen del gjorde jag ett nedslag vid Råsshallen i Guldsmedshyttan i onsdags kväll när tut-bingon hade återstart efter pandemin. Kul med alla människor som längtat efter sina favoritevent och kul för arrangörerna, som i de flesta fall tappat intäkter, i det här fallet Guldsmedshytte SK.

Annars är det ett annorlunda uppdrag att bevaka bilbingo. Ingen, absolut ingen, vill prata med en nyfiken journalist. Funktionärerna säljer bingobrickor i ett tempo som inte tillåter ens några snabba frågor, utroparen har inte tid att prata mellan numren och bingospelarna får något svart i blicken om man närmar sig. Det har till och med hänt att jag smugit mig fram till någon kryssande bilist och ställt någon harmlös fråga och fått svaret ”håll käften, jag spelar”.

Politiskt vet jag inte om det har hänt något speciellt. Politikerna brukar ta långledigt så här års och precis som alla andra år förstår inte de oppositionella partierna att det är nu man borde ge sig in i debatter eller skapa politiska frågor. Är det nyhetstorka nappar media på det mesta.

Hustrun och jag passar på att ta en kortsemester idag och i morgon. Vi checkar in på Hotel Bellevue i Hjo under eftermiddagen och kommer säkert att få smaka några delikatesser från Vättern under middagen. Enligt vad jag läst mig till ska man ha både varmrökt Vätternlag och smörstekt Vätterngös.

Men innan middagen kanske vi hinner spela lite padel eller unna oss någon annan fysisk aktivitet.

Jag önskar alla ute i Bergslagen en riktigt trevlig fredagskväll.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.