Källberg om en nyhetsfri vecka

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg väljer att publicera en kort krönika idag efter en händelselös vecka. Källberg tycks ladda för ett nytt liv efter den 1 juni, men lite skit om politikerna i Nora blir det ändå. Läs krönikan här.

Skala räkorna innan ni äter dom

Fredag igen, men inte speciellt mycket nytt sedan förra veckan… bortsett från värmen. Vad gör väl lite skitväder om temperaturen visar på plus 20? Äntligen…

Ingen fotboll den här veckan heller, men kom igen om en vecka. Nästa helg, eller möjligen helgen därefter, kommer det förmodligen att vara möjligt att åka till Norvalla eller Fröjevi, tillsammans med publik efter den 1 juni – för att kolla fotboll. Helt underbart, säger jag, och hoppas att regeringens underlag visar sig vara beslutsdugliga.

En ganska nyhetsbefriad vecka, den som gått. Kanske tänker alla som jag, att när nu livet kommer att återvända finns mängder att ta tag i – men först då. Känns inte som om politikerna jobbar speciellt hårt heller, men kanskke smider man planer att ta itu med i höst?

Det enda jag sett under veckan är att Nora är en bottenkommun i ännu en ranking. Vet inte vilken undersökning i ordningen, men kanske är det en följd av ett gäng mindre lyckade politiker och ett gäng tjänstemän som jobbar i Nora därför att de inte platsar som chefer i Örebro?

Jag väljer att avrunda tidigt idag och hoppas att mycket kommer att förändras den 1 juni, när restriktionerna ska mildras. Det är ändå fredag idag och något mumsigt ska tillagas till kvällen. Enklast vore att ta fram ett kilo räkor ur frysen, men räkorna får vänta till söndag kväll. Grillplanerna försvann med ett riktigt ösregn vid 15-tiden och just nu funderas som bäst på vad matlagningen ska bestå av. Förra fredagens hemgjorda kebabpizza blev riktigt vass och kanske skulle det funka med en repris?Ha en riktigt trevlig fredagskväll med mycket sprit och långa avstånd. Och blir det en räkorgie i ert hem så skala räkorna innan ni äter dom!

2 Comments

 1. Att dom sitter och lurar i politiken och skriver på servietterna är väl som vanligt !

  Ett problem är tungtrafikleden.
  Hur i alla glödheta skall man få över ungarna från bostadsområdena till barnlägret ?

  Skall man valla 100 ungar tvärs bland långtradare och knarkdårar ? Verkar som man
  glömt barnens säkra väg till dagis eller också begriper man inte vad det handlar
  om.

  Kan tänka mig en rockad där dagiskungen drar några steg åt sidan, in bland smådagis
  bland villorna (lite underhåll går det visserligen åt) men dagiskungen slipper
  från ilskna föräldrar och förvaltningsrätten

  Men dagislägret då ? Bygg om till äldreboende, med rejäla bullervallar mot tungtrafiken

 2. Om nyhetstorkan är total kunde man åtminstone fråga Bjarne Lind efter han insändare i NA var han hittade en soptipp på Loppholmarna. Kanske ha n slängt sopor där. Soptippen var på andra stranden och där har man grävt för att bygga Arenahallen, kanothus och annat vid Lindeskolan. Den sträckte sig nästan ända till Lindesbybäcken men på Loppholmarna fanns den aldrig. Där slog vi gäddor och sålde som barn. Sedan fyllde man ut med byggmassor, samma sort so strandpromenaden byggdes av så att genomströmningen blev sämre. Den konstgjorda piren underlättar ju heller inte att friskt vatten kommer. Det är skandal att det inte finns ett bad vi Loppholmarna där vi med båtar badat långt innan det fanns några broar och har överlevt.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.