Källberg om en nyhetstorr vecka

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg saknar nyheter och vårvärmen. Fotbollspremiärerna ser ut att bli framflyttade, men bara en vecka kvar till golfpremiären. Läs Källbergs krönika här.

En mulligan blir årets träning

Jag tycker mars månad mest bestod av skitväder, men nu har det riktiga aprilvädret drabbat oss rejält. Ett ordentligt snöoväder under påskhelgen och idag har blåsten känts ända in i märgen. Det lär dröja ytterligare någon eller några veckor innan utemöbler och annat kommer på plats. En jävla tid, egentligen. Nu vill åtminstone jag att sol och värme ska ta över.

Det känns som om allt mindre händer i våra samhällen. Jag tror att det nu framflyttade vaccinationsmålsnöret samt uppgifterna om att vi nog får finna oss i att leva i pandemitider åtminstone fram till årsskiftet fått många att bli mer eller mindre deprimerade. Vi gör det vi måste göra, men blir i övrigt lika passiva som om vi alla knaprade lugnande piller.

Det var tänkt att fotbollssäsongen skulle starta den här helgen, men för fotbollslagen i vår del av världen har helgens matcher skjutits upp eller flyttats. IFK Lindesberg var det lag som skulle ha startat, men matchen borta mot Lillån är struken från förbundets spelschema. Så är det i och för sig alltid under de första omgångarna i de lägre divisionerna. En spelbar plan kan förvandlas till en leråker på några timmar och inställda eller framflyttade matcher hör våren till.

Vissa år har de första fotbollsmatcherna varit en plåga att bevaka, men i år ser jag fram mot att åka runt mellan våra små arenor. Endast Nora BK spelar i år på en bra nivå i trean, men det är alltid lika trevligt att träffa entusiaster och funktionärer ute i de lag som spelar på en lägre nivå, dricka en kopp kaffe och äta en ljummen korv. Jag hoppas att man kommer att få ta in åtminstone lite publik, trots pandemin.

Men, men. Det handlar väl om max ett par veckor innan värmen och grönskan tar över. Golfbanan i Nora är redan öppen och spelbar och Lindesbergs GK planerar att öppna om exakt en vecka. Tider är redan bokade för de första rundorna och återstår enbart att leta reda på golfbagen och klubborna. Blir det tid över i veckan som kommer ska jag försöka slå en hink på rangen, men i min ålder blir man inte bättre hur mycket man än tränar, så är inte vädret bra struntar jag i det. Mulliganslaget på ettan om en vecka blir annars årets träning.

Tanken var att vi skulle premiärgrilla ikväll, men blåsten och lite regn gör nog att vi flyttar fram grillandet några dagar. Förra säsongen tror jag vi var först ute, men i år är vi nästan sist. En smaskig köttbit, kanske en gratäng, en god sås och den obligatoriska salladen kommer att bli tillagat inomhus istället och till och med mysigare att rödvinsglaset på köksbänken och inte intill grillen i snålblåsten.

Som vanligt hoppas jag att nästa vecka blir nyhetstät, men innan dess önskar jag er en bra fredagskväll och en trevlig helg.

1 Comment

  1. Kännetecknande för en bra journalist är alltid att han/hon har ett så pass bra
    ordförråd att svordomar kan utelämnas.
    Tråkigt att se dessa återkommande

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.