Källberg om en ovanlig vecka i Grekland

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg har befunnit sig på Kreta sedan förra krönikan och upplevt hur klimatförändringarna inte längre garanterar sol en i solparadis. Läs Källbergs krönika här.

Jag ser mer fram mot golf än golfbanan

Sådär ja, fredag igen! Skönt, men samtidigt lite tråkigt. Vi befinner oss i Platanias på Kreta och har bara hemresan kvar och det är bara att erkänna att vi nog hade stått ut i en vecka till.

Det har varit en konstig vecka här nere i den grekiska övärlden. Ruggigt varmt de första dagarna och därefter omväxlande soligt och molnigt/regnigt. Varmt hela tiden, men man ställer sig ju frågan omgående solen går i moln och det kommer lite regn; vad gör man på Kreta när man inte solar eller badar? Jag har aldrig tidigare upplevt den här typen av ostadigt väder, men det kanske bara är att vänja sig. Det heter väl klimatförändringar av en anledning.

Jag läste om vilket oväder det varit längre norrut och hur lilla ön Skiathos, där vi var över midsommar, nästan höll på att flyta ut i havet på grund av allt regn.

Det tycks inte ha hänt speciellt mycket hemma i Bergslagen, om det stämmer det jag läst mig till på nätet. Politikerna bråkar inte och som exempel ser jag att måndagens planerade sammanträde i kommunfullmäktige i Lindesberg ställts in på grund av för få ärenden. Jag funderar då på den politiska agendan och om den nya, nåja, majoriteten i Lindesberg ens har en agenda. Det känns som om tjänstemännen är de som bestämmer i Lindesberg och det är ju enbart tragiskt.

Ingen golf alls den här veckan. Jag tror det är bra. Jag har spelat mycket i sommar och behöver förmodligen ett litet uppehåll för att kunna göra en bra höst. Men i morgon är det dags igen att slå tjocka torvor på Lindesbergs GK. Jag ser nog fram mot det mer än golfbanan.

Det blir alltså grekiskt på menyn även denna fredag. Och därefter väntar rotmos, fläsk och pannkakor igen. Jag tror faktiskt att jag föredrar den svenska kosten, även om grekerna är duktiga på att göra moussaka, souvlaki, tzatziki och att grilla gyros. Man vill liksom vara ett Lilla Italien, men dit når man inte. Punkt.

Jag ska inte rekommendera vad ni ska äta, men jag skulle föreslå en god pastarätt. Det ska jag göra när jag kommer hem. Lök, lövbiff, svamp och kanske spenat ihop med lite vitt vin och lite grädde borde bli en god pastasås.

Ät vad ni vill, men ät något gott och ha en riktigt trevlig helg!

2 Comments

  1. Så mycket är det väl inte om handbollen i Lindesberg, men håller med om att lite rally vore kul att publicera. Tyvärr kom inte WRC-cirkusen till Kreta heller…

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.