Källberg om en riktigt sjuk brevskrivare

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg är småförbannad efter ett fegt inspel i debatten kring kyrkan i Nora. Någon har lagt ned flera dagar för att skriva ett inlägg som andas idioti och någon personlig sjukdom. Läs Källbergs krönika här.

Ring eller gå in på 1177 och sök hjälp

Äntligen känns det som om sommaren är här. 20 grader redan tidigt i morse och kanske har vi varit uppe och snuddat vid 30 under dagen. Desstutom fotboll mellan Sverige och Slovakien i fotbolls-EM just nu och efter en kall öl till fotbollen kunde livet vara sämre – möjligen då om Sverige kunde visa att de kan göra mål också.

Sämre mår dock en och annan inom Nora Bergslagsförsamling. Jag trodde i min enfald att jag hade skrivit allt gällande det/de bråk som florerar, men så blir det nog aldrig. I veckan har ett ruggigt konstigt och obehagligt brev cirkulerat, uppenbarligen skrivet av någon som kraftig ogillar nybildade Epok, den sparkade kantorn och dessutom media. 24i framställs som en trollfabrik där Putin skulle bli grön av avund.

Självklart blir jag förbannad. Det två sidor långa brevet är undertecknat av Tudde och Mudde och är en hemsk inlaga i debatten. Såklart inte undertecknat av någon som står för de många orden, men så har det väl varit, och är, fortfarande. De styrande har gömt sig under en sten och kanske agerat brevskrivare – vem som nu är adressaten? Jag har själv inte fått brevet från brevskrivaren, och jag begriper ärligt talat vem som är tänkt att läsa skiten. Riktigt dåligt, hur som helst. Till dig som skrivit det här brevet vill jag bara säga en sak. Ring eller gå in på 1177 och sök hjälp. Snarast!

Politiskt i övrigt en vecka med två utstickande saker. Igår fick vi reda på att Mark- och miljödomstolen sade nej till äldreboendebyggandet i Nora. Med andra ord ytterligare ett misslyckande för den styrande majoriteten. Listan över lyckade beslut under den här mandatperioden får enkelt plats på Tom Rymoens visitkort.

I Lindesberg har vi upplevt en rutten vecka. Avtippade, ruttna höbalar utanför bland annat kommunhuset tyder på riktigt dålig kommunikation. Både mellan Lindesbergs kommun och Samhällsbyggnad och mellan den tippande och missnöjde arrendatorn. Jag vet inte vem eller vilka som fick bort skiten utanför entrén till kommunhuset, men det ryktas om att kommundirektören fick rycka in med en dynggrep.

På sportfronten inte speciellt mycket nytt. Såväl LIF Lindesberg som Lindlöven skulle behöva presentera några nya gubbar, men klubbarna är sparsamma med nyförvärv. Förmodligen är detta avsiktligt, men för oss som som följer lagen behövs verkligen några nya namn. Kanske, kanske får vi några midsommarpresenter? För egen del ska jag se Nora BK ta emot serieledande Säffle SK på Norvalla på söndag och det ska bli riktigt trevligt. Hoppas NBK kan följa upp insatsen i den förra hemmamatchen.

Idag ska det grillas, såklart. I ett och ett halvt dygn har några riktigt fina entrecote-skivor simmat runt i marinad och om ett par timmar ska dessa avsmakas. Lite knapriga pommes, en pepparrotsröra och en bearnaise till dessa och förmodligen ett glas gott rött.

Med det önskar jag er alla en riktigt trevlig fredagskväll.

2 Comments

  1. Betr. Kyrkan i Nora varför lever de inte som de lär.Kärleksbudet ,Du ska älska din nästa såsom dig själv.Tänkte bara .mvh Benny

  2. Hej. Besök Norvalla på söndag istället det är då matchen spelas. Heja Sverige. Bengt Sundin.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.