Källberg om en underbar tid

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg ser fram mot kommunfullmäktige i Hällefors nästa vecka, spelar en del golf och ska grilla ikväll. Läs krönikan här.

Ska lotten avgöra igen?

Det är en underbar tid just nu. Kortbyxorna, heter det så nu för tiden, känns som de är på för att stanna – i åtminstone några månader – och pikéskjortorna snurrar regelbundet i tvättmaskinen efter rundorna på golfbanan. Som sagt – en underbar tid.

Politiskt känns det som lite stiltje. I Nora försöker den oheliga majoriteten att styra som den förra oheliga majoriteten – det vill säga genom att inte styra. Man delegerar politik till tjänstemän. I Lindesberg är det försiktighet som gäller. Den nya majoriteten tillåter sig en väldigt lång inkörningsperiod och det mesta handlar om cykelställsfrågor. I Hällefors väntar ett intressant sammanträde i kommunfullmäktige kommande vecka, då ny kommunstyrelseordförande ska väljas med samma förutsättningar som senast det begav och lotten fick avgöra.

På sportfronten kan vi glädjas över att få se Alingsås, Önnered eller RIK gästa Lindesberg Arena senare i sommar i ATG Svenska Cupen. LIF står ju inför en riktigt spännande säsong och återkomst till Allsvenskan och behöver mäta sig mot riktigt bra motstånd för att hitta en bra nivå inför seriestarten i höst.

Kul att se att vi börjar vakna upp efter Corona-mörkret. Evenemangen duggar tätt och många var nog på strandpromenaden i Lindesberg i onsdags när LindeDagen gick av stapeln. I helgen händer en hel del evenemang av olika slag och själv ska jag ut och bevaka några av dessa. Blir nog en tur till Jerle stadsfest i morgon och kanske spelmansstämma i Siggebohyttan på söndag.

Fredag ikväll och grillen står redo att användas. Grillad kyckling, ramslöks-smör, svensk färskpotatis och en god sallad har vi tänkt att fixa till. Få se om det blir så när vi är färdiga?

Fram med grillen ni också! Det här är nog sommarens bästa grillkväll – hittills.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.