Källberg om ett bättre maktövertagande

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg kommenterar naturligtvis det andra presenterade styret i Lindesberg på tio dagar. Lite sport blir det också samt en demonstration som äger rum när denna krönika publiceras. Läs krönikan här.

Blir det inte löjligt?

Ny fredag och ny krönika och faktiskt har det ju hänt en del den här veckan också. Det stora under den gångna veckan var nog att golfbanan stängde för säsongen i söndags. Jag spelade såklart in i det sista och har nu ställt undan klubborna för i år. Om sisådär sex månader står jag nog där igen och vevar…

I Lindesberg har vi fått vårt andra nya styre på tio dagar. Det förra maktövertagandet gick ju inte så bra, men nu tycks man ha förstått att för att ha majoritet måste man förfoga över mer än hälften av rösterna. Exakt hur man tänkte förra gången, då man fimpade Landsbygdspartiet, är ju ganska ointressant nu när man tagit tag i matematiken och insett att de två LPo-rösterna i fullmäktige behövs i alla frågor av dignitet.

Ikväll är det dags för hemmamatch i handboll igen, även om motståndet Hallstahammar inte känns speciellt utmanande. Hallsta vinner hemma och förlorar borta och mönstret håller såklart i sig även ikväll. Jag är lite förvånad över att publiken fortsätter att komma till Lindesberg Arena, men förklaringen är förstås så okomplicerad att det helt enkelt är kul att se LIF Lindesberg vinna igen, efter flera år av mer eller mindre mediokra resultat. Så kanske blir det lapp på luckan även ikväll?

Och i morgon är det återigen dags för Lindlöven att visa hemmapubliken vad man kan. Topplaget HC Dalen står för motståndet, men efter att Löven lyckats vinna borta mot Dalen ser man förstås chansen även på hemmais. Hoppas att publiken kommer, då det kommer att bli en riktigt sevärd match. Det är riktigt bra nivå på Hockeyettan västra i vinter.

Om en liten stund ska det demonstreras i Lindesberg. De boende längs framför allt busslinje 352 ska marschera från kommunhuset till busstationen och där hålla tal. Den nya majoriteten har redan säkrat att berörda barn och ungdomar även i framtiden ska ha tillgång till skolbuss, men på fredagen (alltså idag) har socialdemokraternas Bengt Storbacka skickat ett pressmeddelande (dock inte till 24i) där man helt plötsligt lovar att skaka fram resurser till ett fortsatt resande med buss 352. Blir det inte löjligt, så säg.

Fredagskvällen tillägnas, förutom en stund i Lindesberg Arena, Italien. Lite god pasta med massor med vitlök och ett gott italienskt vin kommer att stå på bordet så småningom. Nästan som om vi vore i Italien!Koka lite pasta och gör en god sås ni också. Trevlig fredagskväll!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.