Källberg om ett riktigt bottenår

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg gör sin egen sammanfattning av året som gått och speciellt mycket positivt har det ju inte varit. Läs Källberg krönika här.

Världen är full av dåliga politiker

Så var då tiden kommen för årets allra sista krönika. Ett riktigt bottennår, om någon skulle fråga mig. Pandemi, krig, ekonomisk kris och ett riktigt tufft år för väldigt många svenska hushåll.

Vi är alla drabbade, men såklart lindrar en tjockare plånbok. Tankade bilen igår för 1200 spänn, och hade hellre gjort något roligare för dessa pengar. Åkte sedan till Systemet och blev glad när en Jamieson kostade exakt lika mycket som före krisen. Hela krisen känns onödig och enbart en politisk kris som vi vanliga ska betala. Varför ska vi sälja el utomlands när vi inte klarar vår egen efterfrågan? Med vår vattenkraft…

Världen är tyvärr full av dåliga politiker. EU blev ett mantra större än Sverige när vi gick med 1995, men svenska politiker har knappast satt några avtryck i EU-dyngan. Många förstår, och nickar instämmande, över Storbritanniens utträde för lite sedan och jag frågar mig vad Sverige tjänar på att vara med? Vi får lite glesbygds- och landsbruksstöd, men frågan är om vi inte betalar mer än vad vi får. När vi gick med i EU var inte Kina en världsmakt, men idag är EU inte nummer två längre, efter USA. EU är enbart en storhet som slukar massor med pengar och övriga resurser och som föder mer eller mindre odugliga politiker, helt utan framtida idéer och visioner. Kanske borde vi sätta oss upp mot detta?

Hoppsan, denna krönika började i moll. Inte min egentliga mening, men jag ska tänka positivt i övriga delar.

Här i Bergslagen är ju det mesta positivt. Här är det lugnt i politiken och är inte alla överens tar man till lotten, som i Hällefors. I Lindesberg styr Bengt Storbacka i ytterligare en dag och de flesta (valresultatet) är glada över ett maktskifte.

Nu väntar ett nytt år och förhoppningsvis ett betydligt ljusare år. Det vore kul om Lindlöven tog sig till kvalserien till Allsvenskan och lika roligt om LIF Lindesberg återtar sin plats i Allsvenskan i handboll. Och i sommar kanske vi kan se IFK Lindesberg ta sats mot nya nivåer i fotbollen. Frövi IK gick upp förra säsongen och kanske är det IFK:s tur i sommar?

Till nyårsmiddag ska hustrun och jag testa något vi inte gjort tidigare. Redan i eftermiddag ska vi hämta vår nyårsmeny från Bryggerikrogen i Nora. Krogen har satt ihop en trerätters som ska värmas och en köttbit som ska stekas och det ska bli en rolig överraskning att se vad som bjuds.

Först måste vi dock fixa något gott till fredagskvällen. Blir definitivt något enkelt, då jag först ska till Råsshallen för en jubileumsmatch i samband med 40-årsfirandet av ishallen och därefter ska jag till Lindehov, där Lindlöven spelar hemmapremiär i Allettan norra mot Hanviken.Ha en trevlig fredagskväll och ett riktigt Gott Nytt år!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.