Källberg om ett tråkigt 2023

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg känns inte superpositiv inför det nya året. Världssituationen gör Källberg deprimerad, och förhoppningarna skrivs till sporten. Läs Källbergs krönika här.

Hoppas kunna börja golfa nästa vecka

Så har vi då levt en vecka av det nya året 2023. Kallt som en frysbox och där ryssarna fortsätter att bomba sönder Ukraina. Med elpriser i topp och där det kostar en bra bit över tusenlappen att tanka bilen. Så God fortsättning på er alla!

Vi kan bara hålla tummarna för att delar av eländet ska bli lite bättre under det nya året, men lyssnar man på alla experter i olika tv-soffor ser det väl inte speciellt ljust ut. Det är väldigt lite vi själva kan göra för att påverka situationen, annat än att använda bilen i mindre omfattning, sänka värmen och duscha snabbare. En tråkig profetia över 2023 med andra ord.

Skönt ändå att vi är förbi nyår med några dagar. Nu kan vi börja se fram emot rafflande avslutningar på hockeysäsongen och handbollssäsongen. Lindlöven har inlett Allettan norra på sämsta sätt med två förluster, men har chansen till revansch nu i helgen när man är på norrturné och ska möta Boden i morgon och Kiruna på söndag. I blickfånget finns förstås även LIF Lindesbergs damer, som har en bra chans att ta sig upp i division 1.

För LIF Lindesberg kan det handla om en avgörande match i morgon, då man möter Enköping borta. Seger i den matchen och vägen mot serieseger ligger helt öppen.

För egen del ska 2023 bli ett roligt golfår. En bättre golfare blir jag knappast vid min ålder, men roligt ska jag ha där ute i ruffen och i sandbunkrarna. På Lindegym har man nu startat den nya golfsimulatorn man införskaffat, men tyvärr kunde jag inte vara med när man demonstrerade maskinen igår kväll. Hoppas få en snabbgenomgång ändå någon dag och förhoppningsvis kan jag börja slajsa redan nästa vecka.

Inför kvällen är ännu inget planerat. Hustrun och jag har tillbringat torsdag/fredagsdygnet på Loka Brunn och haft det riktigt bra. Vi började med lunch igår, följde upp med bad och spa och åt sedan en trerätters innan natten kom och avslutade i morse med en rejäl frukost. Men något ska vi förstås äta även ikväll, och det kan bli en enkel köttbit med lite klyftpotatis, en köpe-bea och en god sallad. Åtminstone känns det så just nu, vi får se.

God fortsättning på er alla och ät in det nya året ni också!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.