Källberg om FIK och regionpolitiker

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg levererar endast en kort krönika idag. De få raderna kan dock läsas här.

Vem kan slå näven i bordet?

Jag hoppades och trodde på en öppning av Lindesbergs GK idag, men vädrets makter ville något annat. Värmen ska komma under helgen och på onsdag blir det årets första runda istället. Ingen stor skillnad kan tyckas, men det gäller att utnyttja det gröna halvåret till – golf.

Det kan konstateras att Frövi IK nog aldrig gjort en bättre säsongsinledning än i år. FIK har spelat tre matcher, vunnit samtliga och ståtar med målskillnaden 17-0. Match borta ikväll och kul att se om sviten består.

Det som dock har varit den stora händelsen under veckan är förstås beslutet om att lägga ned vårdcentraler i Lindesbergs kommun och istället kalla dessa för mottagningar och får en mindre kostym och en mindre läkarresurs. Jag är oerhört besviken på de tre partier som beslutat detta och som tror att en centralisering av våra skatteresurser är den enda och rätta vägen att gå. Framför allt frågar jag mig hur gamla goda Centerpartiet kan fatta beslut som går på tvärsen med det mesta man stått för i modern tid?

Jag önskar att det vore så att vi som individer kunde ”gå ur” regionen, på samma sätt som man kan gå ur kyrkan. Jag skulle gå ur direkt. Vi väljer vanligt folk från de olika partierna vart fjärde år, såna vi tror ska representera oss på ett bra sätt. Det var många år sedan så var fallet. Nu hamnar alla politiker i en fälla där tjänstemän styr och där politikerna har att välja mest pest och kolera. Finns det verkligen ingen i regionledningen som har drivet att stå upp mot tjänstemännen, förklara sin vision och beordra tjänstemännen att arbeta i den riktningen?

Ikväll blir det en fredag utan rolig matlagning och jag har inte ens förslag på vad ni skulle kunna laga till därute i stugorna. Vädret har ju inte heller inbjudit till grillning eller någon annan utomhusmat.

Men jag önskar er ändå en trevlig fredagskväll.

3 Comments

  1. Deprimerande men sann och tänkvärd, jag har funderingar i samma riktning, vi måste få bort regionen och centraliseringen på nåt sätt, och få våra lokal politiker att jobba för oss som röstat fram dom och inte enligt partipiskor och centralort, Trevlig Helg på dig

  2. Vi byter region till Västmanland istället och gräver av Närke nere i Mogetorp

  3. Usch, det där blev en deprimerad krönika. Jag kanske skulle ha fokuserat lite mer på Frövi IK och att golfsäsongen startar på onsdag, men jag var/är otroligt besviken på politikerna i regionen – och en del av dessa kommer faktiskt även från våra kommuner. /Källberg

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.