Källberg om förhoppningar på 2024

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg går in i det nya året med ett antal förhoppningar. Dels i det stora perspektivet såväl som i det lilla. Läs Källbergs första krönika 2024 här.

Två länder som inte är mycket värda

Vi är redan fem dagar in på det nya året 2024 och som vanligt, några dagar in på varje nytt år, har jag skrivit fel år ett antal gånger. Det brukar ta tre, fyra veckor innan hjärnan är med på noterna och förstår att det nya året är infirat.

Jag hoppas verkligen att 2024 blir ett bättre år än det förra. Många har det tufft ekonomiskt, flera krig rasar och den eländiga pandemin fortsätter med nya elaka virus. Kan man önska så kanske räntorna kan få bli lite lägre, precis som bensin- och dieselpriserna. En annan önskan är väl förstås att ryssarna tar sitt förnuft till fånga och avslutar invasionen av Ukraina och att ordet corona i fortsättningen enbart har den betydelse det en gång hade – alltså en kall öl.

Det finns förstås mycket annat man skulle vilja när ett nytt år nu infunnit sig. Skitsaker blandat med större saker, men sammantaget sånt som kan vara viktigt för ens eget liv. Jag skulle vilja att vi blir en del av Nato så snart som möjligt, men där finns som bekant två länder som bromsar så mycket de kan. I mina blå ögon är Turkiet och Ungern inte mycket värda och jag kan lova att jag aldrig mer kommer att sätta mina fötter på turkisk mark igen. En annan liten sak jag önskar är att Facebook återgår till hur det fungerade förr. Idag begriper jag mig inte på det flöde som dyker upp i mobilen och det är bara att konstatera att jag är inne alltmer sällan.

Så här i början av året önskar jag förstås också en bra vårsäsong för både LIF Lindesberg och Lindlöven. Nu runt nyåret har det sett riktigt bra ut och jag hoppas att vi kan fortsätta och se bra prestationer av våra elitlag.

Mycket mer blir det inte idag. Årets fem första dagar har inte haft speciellt mycket av nyhetsvärde och jag kan lugnt ägna mig åt kvällens matlagning. Ikväll står halstrad tonfisk på menyn, med asiatisk touch, och det ska bli spännande både att tillaga och att äta. Till fisken blir det en asiatisk gurksallad. Vad man dricker till detta vet jag inte, men precis som när man äter i Thailand brukar nog en kall lager vara det säkra kortet.

Jag önskar er en God fortsättning på det nya året och såklart – ha en trevlig helg!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.