Källberg om fotboll, golf och grillat

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg har haft en lugn vecka som gett en del tid att spela golf. Lite fotboll har det dock varit och serierna följs noggrant. Läs krönikan här.

Torvor på 15 kilo säger en del om vårformen

Trots att vi har kommit in i maj har vi haft riktigt aprilväder under veckan. Kallt och regnigt och nu är vårsolen här igen. Fredag och sol säger man aldrig nej till.

Bortsett från vädret har det varit en ganska grå vecka – nyhetsmässigt alltså. Kul dock att fotbollssäsongen är igång på riktigt. Frövi IK börjar anpassa sig till spelet i fyran och ligger efter fem matcher i mitten av tabellen. Nora BK i samma serie ligger näst sist med endast en oavgjord så här långt, men spelar sin femte match ikväll borta mot Marieberg och har chansen att öka på poängskörden. Positivt att IFK Lindesberg är med och slåss i toppen av femman. Klubbens satsning fungerar uppenbarligen. Även division 7 norra har startat upp och jag kan notera att de båda klubbarna från Hällefors kommun, Hällefors AIF och Grythyttans IF, går en tuff säsong till mötes. AIF inledde borta mot Garphyttan och fick se sig förlora med 0-5 och för Grythyttan, som ju var uppe i trean för några år sedan, gick det ännu värre. Hemma mot GSBK förlorade man klart och siffrorna skrevs till 1-14 efter 90 minuters spel.

I brist på andra trevliga eller otrevliga nyheter att skriva om har det blivit en del golfande i veckan. Banan behöver värme för att gräset ska sätta fart, men det är ändå härligt att promenera runt och klappa till den lilla vita bollen med jämna mellanrum. Att torvorna kan bli i 15-kilosklassen säger en del om vårformen – både för mig och golfbanan.

I trädgården är det några intensiva veckor just nu, det har ni nog märkt. Jag undrar varje vår om robotgräsklipparen verkligen ska gå igång igen, men i år gick det nästan av sig självt. Normala år brukar snöplogen eller något annat göra så att el-linan som roboten följer är av på ett eller flera ställen och det kan vissa år vara hur svårt som helst att lokalisera brottet. Men inte i år.

Saker blir dessutom skitiga under vintern. Hustruns växthus får en beläggning av något jag inte ens vill veta och det kommer att bli en halvdag i morgon för att göra sommaroasen fin igen. Men väl värt att lägga lite energi nu under våren. Nu är det bara ett nytt skåp som ska byggas för de otroligt fula sopkärl vi utrustas med. Det förra skåpet höll ihop tack vare färgen och nu får det bli ett skåp i tryckimpregnerat.

Men nu snart fredagskväll och vi tänkte göra det enkelt genom att grilla handburgare från Bergslagsdelikatesser. Stora och rejäla och dessutom väldigt goda. I morgon blir det grillat på nytt och jag har haft kyckling i en yoghurt-marinad med mycket örter sedan i onsdags. Lite god potatis och vi kommer att tillbringa kvällen i ”Lilla Grekland”.

Grilla något gott och njut av det vackra vädret. Jag tillönskar alla en trevlig helg!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.