Källberg om frågetecken, utropstecken och curling

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg har både golfat och curlat i veckan och ska ikväll på handboll i Lindesberg Arena, med förhoppningen att LIF Lindesberg ordnar lite fredagsmys. Läs krönikan här.

Får vi se ett ”nytt” LIF Lindesberg ikväll?

Veckorna går snabbt när man har roligt. Golf tre gånger den här veckan och dessutom något helt nytt – curling.

Den här fredagskvällen kommer att tillbringas i Lindesberg Arena. LIF Lindesberg ska möta Vinslöv i Herrallsvenskan och jag hoppas bli underhållen på bästa sätt. Ser det ut som senast, borta mot Tyresö, kommer det inte att bli något fredagsmys direkt.

Jag förstår faktiskt inte vad som är fel med LIF Lindesberg. Jag har skrivit många gånger att man definitivt har ett spelarmaterial för Allsvenskan, men efter elva (11) omgångar har LIF endast lyckats vinna tre matcher. Alltså ligger felet/felen i hur man spelar handboll. Jag gissar att LIF-ledningen gör samma snabbanalys, men jag förstår inte varför man inte försöker förändra något i spelet för att få ett bättre resultat? Kanske har man tänkt till inför kvällens match, jag hoppas det, och att vi får se ett ”nytt” LIF Lindesberg mot Vinslöv ikväll.

Vi kan dock glädja oss med Lindlövens spel i höst. I och för sig förlust i straffläggning senast borta mot HC Dalen, men i morgon tar Lindlöven emot Mjölby hemma i Lindehov och man kan då bli klart för spel i Allettan efter jul. Kanske läge för storpublik i Lindehov? Match klockan 15 borde passa bra för de flesta.

Jag kan inte ens kommentera Lindesberg Volleys existens i Elitserien. Man har spelat nio matcher och endast lyckats vinna två set och ligger såklart tvärsist i tabellen. Hemmamatch i morgon lördag mot Göteborg VBK.

Politiskt finns inget att skriva. Den nuvarande majoriteten i Lindesberg ska spara stora pengar nästa år, men hur detta sparbeting kommer att synas politiskt är oklart. ATT man måste spara har ju redan SKR bestämt, då denna stora styrenhet har mallar för hur en kommun får budgetera.

Jag måste ju skriva några rader om curling. Jag blev kontaktad av Patrik Klockare i Lindesbergs CK om en nybörjarkurs och jag anmälde mig förstås och gjorde i veckan debut på den skrovliga isen. Det gick sådär. Halvöm i hela kroppen dagen efter kan jag konstatera att det både var jobbigt och – svårt. Mer om detta kommer i ett senare reportage.

Kvällens fredagstrivsel blir en tidig middag, då jag ska på handboll. Kommer ikväll att bli lax i ugn med lite småtrevliga tillbehör. Får väl fixa en efterrätt till efter handbollen, men det beror väl på hur det går för LIF Lindesberg.Laga något gott ikväll, ni också. Och ha en mysig första adventhelg!

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.