Källberg om fyra dagars svår abstinens

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg har haft en hemsk vecka, då golfbanan varit stängd på grund av allt regn. Det blev dock nio hål under fredagseftermiddagen och humöret stiger igen. Läs krönikan här.

Ikväll väntar en kantarellsmörgås

Årets mest frustrerande vecka, utan jämförelse. Lindesbergs GK har haft golfbanan stängd måndag till fredag och jag har inte fått slå ens ett enda dåligt slag. Ovädret Hans har ställt till det ordentligt och jag känner mig inte speciellt trygg i att vara medlem i en golfklubb som inte klarar torka (som för någon månad sedan) och inte klarar regn (som nu). Igår torsdag åkte jag ut för att visuellt besikta banan från bilen och fick nästan köa för alla likasinnade som undrade vad som händer. Fem dagar stängt mitt i högsäsongen är några dagar för mycket. Ändå förstår jag besluten. Jag såg vattnet på 10/18, på tvåan/trean och på fyran/femman från bilen och det såg inte så roligt ut, men jag frågar mig vad det skulle göra för skillnad om jag och några andra tokar fick spela de där vattenhålen? De flesta, som inte är riktiga golftokar, avstår ju frivilligt när vädret är som det är. Vi som spelar mycket är samma spelare som lägger tillbaka torvorna och det är också vi som lagar nedslagsmärkena på våra greener.

Men, som om Han(s) där uppe ville kompensera mig för veckans frustration beslutade Lindesbergs GK för att återöppna banan vid lunch idag fredag. Jag bokade den första tiden och kan säga att det inte var någon kö på banan. Vattensjukt, javisst, men jag fick slå både några bra slag och dessvärre även del mindre bra. Förhoppningsvis har ovädret gått förbi nu och att golfbanan åter är öppen ända framåt november.

I övrigt är det så skönt att sporthösten startat nu i veckan. Fotbollen ska mala på fram till dess att det står oktober i kalendern och vi kan väl hoppas att våra lag i fyran och femman (Frövi IK, Nora BK och IFK Lindesberg) rustat för en stark höst. Parallellt startar ju både handboll och ishockey under de här veckorna och LIF Lindesberg spelar ikväll en träningsmatch mot Eskilstuna GUIF.

Ikväll står en riktig delikatess på menyn – kantarellsmörgås. Något av det bästa som finns, om någon frågar mig. Det gula guldet stekt i massor med smör och lite vitlök, upplagt på ett gott bröd med lite vitlöksost på istället för margarin. Ja, ni vet förstås och många har nog redan fått sin första svampmacka.

Gå ut och plocka några nävar kantareller och gör er egen svampmacka ikväll. Och ha en riktigt trevlig helg!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.