Källberg om golf, annan sport och en god gryta

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg skriver att kommande helg är den sista golfhelgen för säsongen, och han sörjer. Lindlöven, LIF Lindesberg och lite Boeuf Bourguignon blir det också. Läs krönikan här.

Tack för den här säsongen Lindesbergs GK

Den här fredagen går en aning i moll. Anledningen är att den här fredagen är den sista fredagen för golfspel på Lindesbergs GK. Efter söndagen stängs banan för säsongen och vi går in i det mörka halvåret. Det är kallt att spela nu och med lager på lager med kläder blir man stel som en pinne och svingen ser förmodligen lite annorlunda ut jämfört med i somras. Jag har spelat varje dag i veckan och kan förhoppningsvis ta nio hål även under lördag och söndag. I onsdags när jag skulle gå ut började det snöa på tvären, men inte hindrar lite snö. Men nu är alltså säsongen snart över och jag måste ändra texten på bilden till krönikan. Själva banan var skraltig under våren och försommaren och när greenerna väl blev gröna i juli började ett regnande som till och med stängde golfbanan under sammanlagt två veckor och det var som att gå på en fjällmyr. Men, men… Lindesbergs GK är en höstbana och skicket nu när man stänger är otroligt bra. Jag gnäller ganska ofta över detaljer som kunde göras bättre, men jag är ändå otroligt tacksam för det arbete som görs på banan och i klubben. Tack för den här säsongen!

Och väl inne på elitidrott går jag direkt över på ishockey och Lindlöven. Vi är visserligen bara i slutet av oktober, men så här långt har Lindlöven visat att man är ett topplag i Hockeyettan västra. Serien har redan delats i en topphalva och en bottenhalva och Lindlöven tillhör den förstnämnda. Jag är lite förvånad över att publiken inte kommit i den takt resultaten har kommit, men snart förstår Lindesbergarna att det är roligt att gå på hockey igen. Alla älskar backen Filip Halvordsson, som spelar vartannat byte, och snart älskar alla även Olle Hilmersson, som fanimej kan göra det mesta med den lilla svarta pucken. Jag ser fram mot HockeyEttan efter jul och hoppas att formen håller i sig för Lindlöven.

Det går inte lika bra för LIF Lindesberg. Fyra från botten just nu och teamet kring LIF måste hitta på något. Man har sitt, lite, modifierade 6-0-försvar och man har ett uppställt anfallsspel som inte överraskar någon. Känns lite som om 2000 möter 2023. Jag hoppas dock att LIF hittar någon form av taktpinne som skakar motståndarna. Ny chans på söndag när Skånela gästar Lindesberg Arena.

Politik finns ju inte ens i 24i-området och jag går direkt på fredagskvällen. Frugan är hemma ikväll och på spisen står en Boeuf Bourguignon och puttrar, ni vet. Ett gott potatismos till grytan ska förhoppningsvis skapa en bra måltid. Jag gjorde grovjobbet redan igår, men bra grytor är ju så funtade att de bara blir bättre om de får stå ett dygn eller så.

Jag vet att mycket annat har varit på allas läppar den här veckan, men jag har varken skrivit om dålig politik eller pedofiler. Bra, tycker jag. Jag har svårt med åtminstone det sistnämnda.

Ha en riktigt trevlig helg där ute i stugorna!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.