Källberg om golf och Caprice

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg har haft en tunn nyhetsvecka och kan nu fokusera på den i påskhelgen igångsatta fotbollssäsongen. Lite golf och lite Caprice blir det också.

Golfen fortfarande inomhus

Det är fredag förmiddag när jag sätter igång med att skriva den här krönikan. Anledningen till den tidiga starten är att golfpolarna Mats Scharnke och Mattias Schough och jag, när den här krönikan publiceras klockan 16.30, slutför en golfrunda på Valderama eller någon annan storbana i Europa eller världen. Såklart i simulatorn på Lindegym i Lindesberg, men vad gör man när vintern inte riktigt släppt greppet?

En ganska ointressant vecka faktiskt, åtminstone nyhetsmässigt. Inte en enda nyhet som kommer att gå till en årskrönika över 2023, men som jag skrivit tidigare – nyhetsflödet fungerar inte riktigt på samma sätt som innan pandemin och kriget i Ukraina. Bara i Sverige har knappt 18000 personer avlidit med Corona i kroppen och vi som överlevt får nypa oss i armen för att förstå hur många 18000 är.

Jag har ändå noterat att Lindlöven har startat arbetet inför nästa säsong. Tre spelare har presenterats med förlängda kontrakt, men det finns en åldersrisk att flera spelare antingen söker sig till en annan klubb eller att man väljer att trappa ner. Alla vet att Hockeyettan är Hockeysveriges tuffaste nivå. Inga stora bidrag från förbundet, men kostnader som liknar de i Hockeyallsvenskan. Jag önskar såklart Lindlövens sportchef Tomas Östlund stort lycka till i byggandet, men avundas honom inte alls. Ska huvudtränaren Jonas Dufåker klicka in för ytterligare ett år eller vill man hitta en helt annan röst i båset och omklädningsrummet. Innan detta är klart kommer få stjärnor att ens fundera på Lindlöven. Få se vad som sker.

LIF Lindesberg har gjort tvärtom. Man började de nya kontrakten för den innevarande truppen långt innan handbollssäsongen var över. Redan nu har man en trupp som förmodligen skulle överleva i Allsvenskan, men LIF vill såklart mer än så. Ska bli riktigt intressant att se vad man förgyller truppen med även om jag redan nu kan gissa positionsriktigt.

Nu kan jag ändå sluta fokusera på vintersporterna. Under påskhelgen drog fotbollen igång

Vad gäller golfen, som jag ju vurmar för, drar den snart igång. I slutet av april är banorna säkert spelbara med ordinarie greener och nu har man 14 dagar på sig att hitta en sving värd namnet och ett spel som gör banan rättvis.

Fredagskvällen bjuder inte på något speciellt, vad jag vet. Hustrun och jag tänkte satsa på något enkelt i matväg och förmodligen är vi lite matta efter min golf och hennes padel. Till lördagen kanske det kan lagas lite god pasta, men det beror på hur mycket tid som Capricen i Lindesberg kommer att ta.

Ha en trevlig Capricehelg och laga lite god mat!

1 Comment

  1. Har du hört nåt hur det går för herr Jansson? Han med fingrarna i alla syltburkar. Blir det påläggskalven Conny (skönt att ha det inom familjen) eller blir det Anders ”sunt förnuft” Persson eller rent av Tommy ”Agenda 2030” Lönnström. Den som lever får se.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.