Källberg om golf, politik och kanonstart

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg reflekterar över en politisk debatt i Lindesberg, en kanonstart för LIF Lindesberg och om lite sensuell kvällsmat. Läs Källbergs krönika här.

Halvsensuell mat, eller hur?

En ganska bra vecka, törs jag påstå. Långt ifrån avslutad, men fram till fredag morgon var allt riktigt bra. Krönikan fick jag lov att skriva tidigare i morse, då golftävling har stått på programmet under fredagen.

Golfen har gått skapligt en tid och bara att konstatera att ju mer man spelar desto bättre kan det gå. Golf är en sport det aldrig, aldrig går att fuska i. Man skulle liksom bli påkommen direkt och vem vill det i en sport där alla är sin egen domare. Det tråkiga med golfen är att de element som måste fungera, aldrig fungerar samtidigt. Fungerar drivern och träklubborna bra så fungerar inte järnspelet och om även järnspelet funkar så brister det i närspelet. Och sanningen är ju att en drive på 250 meter, som man blir mallig över, är lika mycket värd som en missad putt från 2 decimeter. Suck!

Jag var på en politisk debatt i Lindesberg igår kväll. PRO hade arrangerat och ville ha svar på frågor rörande äldre – plus att man ville ha raka svar om framtiden för Lindesbergs lasarett. Inte mycket nytt under kjolen, som man säger. Alla vill det mesta inför valet, men ansvaret för det kaos som blev när man stängde ner kirurgen på lasarettet nattetid vill ingen ta på sig. Kanske logiskt, då samtliga partier var överens (!) om beslutet i regionens hälso- och sjukvårdsnämnd. Har dessa politiker avgått inför valet den 11 september? Se själva på partiernas valsedlar.

Jag skrev några rader om elsparkcyklar och andra moderna fordon som snabbt intagit en stor roll på gång- och cykelvägar och på vanliga gator. Jag kan lugnt säga att reaktionerna varit många. Tydligen fler än jag som undrar vad som gäller.

LIF Lindesberg har kanonstartat säsongen 2022/2023. Vinst i träningsmatchen mot VästeråsIrsta och sedan seger i cupen mot självaste svenska mästarna Ystad IF. Kanske precis vad som behövs. Man har tagit kalkonen att åka ur Allsvenskan och börjar på nytt spänna bågen. Ny match på söndag då VästeråsIrsta kommer tillbaka för den andra omgången i ATG Svenska Cupen.

Tack Lindlöven för dagens inbjudningstävling i golf. Hur det gick vet jag inte än, men jag vet att det var roligt. Jag var lottad ihop med gamle backhjälten Marcus Sjöö, nye backkämpen Philip Nyberg och lokale golflegenden Gunnar Lindqvist.

Ikväll, när jag har kommit hem från min golftävling och hustrun kommit hem från jobb och kvällspadel, blir det lite god matlagning. Jag tänker mig en pasta med en sås baserad på lök, lite grönsaksbuljong, vitt vin och grädde. Lite gott uppstekt nötkött i strimlor i detta tillsammans med lite tryffelolja och nyklippt gräslök. Och såklart lite finriven parmesan över. Halvsensuell mat, eller hur?

Laga något gott ikväll, ni också!

2 Comments

  1. ”inte mycket nytt under kjolen, som man säger”….. Gör man? Har jag aldrig vare sig sagt eller hört. Eller är det ngt som karlar brukar säga?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.