Källberg om golfpremiär i Lindesberg

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg har haft en lugn vecka, men fredagen har också inneburit golfpremiär på Lindesbergs GK, något som aldrig missas. Läs Källbergs krönika här.

Jag spelar alltid premiärdagen

Idag är det fredag, men inte vilken fredag som helst. Idag är det nämligen premiärdag på Lindesbergs GK, och redan har många slajsar hunnit skjutas. Bra och dåligt, men ett halvårs väntan är nu över. Mer om detta längre ned.

En händelselös vecka i övrigt i 24i-området. Politiskt är det lugnt och stilla och kanske ska man se detta som något positivt. Så snart politikerna väljer att agera vill det gärna bli lite tokigt. Konstaterar att kommunalrådet i Hällefors, Annalena Järnberg, avlidit och man kan ju fundera över hur styret i kommunen kommer att se ut framöver? Kommer lotten att avgöra även när en kommunstyrelse bildats?

Ser också att Lindlöven påbörjat kommande vinters trupp, och funderar över hur det kommer att se ut framåt midsommar, då de flesta sportchefer vill ha det mesta klart. Det kommer att bli ett tufft jobb att fylla på med spelare som tillsammans ska bli bättre än förra säsongen, något som nog både publik och sponsorer kräver. Men lycka till med bygget, säger jag.

Betydligt lugnare i LIF Lindesberg. Det mesta är nog klart inför återkomsten i Allsvenskan och nu handlar det nog om att snäppa upp träningskvaliteten ännu mer. Redan den 13 maj är det förresten dags för tävlingsmatch, då Tillberga IK kommer till Lindesberg Arena för match i ATG Svenska Cupen.

Så var det då det här med golfen. Banan i Lindesberg öppnade idag och jag spelar alltid den första och sista dagen, det är sedan gammalt, precis som jag, Gunnar och Ralf spelade nio hål kring lunch idag.

Hur det gick? Nja, spelet var väl ingenting att skriva hem om, men banan kändes okej och både banan och spelet kan bara bli bättre nu.

Fredagskväll och frugan jobbar, så förmodligen blir det något enkelt att äta och en tidig nattning. Det brukar vara lättvaggat efter den första golfrundan för året och i morgon väntar en ny runda, precis som på söndag och på måndag är det dags för årets första tävling.

Ta fram grillen ikväll och ät något gott. En pilsner till grillat är heller aldrig fel.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.