Källberg om grillat och sommarvärme

i BLOGG/ETTAN/Okategoriserade

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg hinner knappt skriva någon krönika idag, då ett litet trädgårdsprojekt står för dörren. Några rader blir det dock.

En annorlunda golftävling

Är det sommar eller är det sommar? Jag har lovat mig själv att inte klaga på värmen, men jag ser ärligt fram mot det utlovade regnet på söndag och måndag. Faktum är väl att vi ljushyade svenskar inte riktigt klarar sol en hel månad i rad.

Ett litet trädgårdsprojekt pågår just nu med undertecknad som projekterare, markarbetare, snickare och kanske något mer. Kanske tokigt att sätta igång med detta på torsdagen, men man får hållas en stund i solen och sedan inta skuggläge.

I morgon lördag blir det en rolig golftävling med mig i startlistan. Det är vännen Kurt Ahlbin som bjudit in ett gäng människor för en tävling över enbart de första nio hålen på Lindesbergs GK. Kurt bestämmer alltså reglerna och har bestämt att varje spelare endast får ha tre klubbor i bagen, mot 14 som är tillåtet normalt. För att krångla till det hela ytterligare ska korthålen spelas från vit tee och par femmorna från orange tee. Alla ska dessutom komma i någon klubbtröja och jag kommer i Filip Barklunds Lindlöventröja.

Jag bevakade kommunfullmäktige i Nora i veckan och kan inte förstå varför inte kommunens invånare säger ifrån. Allt handlar förstås om att de stora partierna S och M vill ha sina kommunalrådsplatser och ska S och M kunna föra en gemensam politik måste man ju göra något smart. Men att överlåta politiken till tjänstemännen är fanimej både fel och fegt.

Kvällens meny har jag redan avslöjat för Berit på Ica. Berit tittade på vad jag hade handlat och tyckte inte det såg mycket ut för världen. Det påhoppet fick jag förstås bemöta med att inköpen redan var gjorda och att grillad lax är det som ska ätas. Gillad lax, lite färskpotats och lite grönt tillsammans med en kall så med crème fraiche, lite majonnäs och rikligt med ramslök är aldrig fel.

Laga något gott ni också ikväll och njut av den ljumma sommarkvällen!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.