Källberg om gubbtung politik och vaccinpass

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg hanterar idag frågan om LIF Lindesberg och tränarkickandet. Vaccinpass och en gubbtung politik i Lindesberg står också på dagordningen. Läs Källbergs krönika här.

Skärpning gubbar!

En ganska händelserik vecka är snart till ända. Jag hade hoppats att kommunfullmäktige i Nora skulle bli höjdpunkten, men jag läste dagorningen innan jag åkte och insåg att det mesta var ointressant. Besluten fattas väl i kommunstyrelsen i inte speciellt transparenta Nora.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelade i veckan att man kommer att införa vaccinationspass från den 1 december vid evenemang större än 100 personer. Inte en dag för tidigt, om någon skulle fråga mig. Man har förstås även pratat om att även restauranger ska ingå i paketet och det tror jag faktiskt kommer att lösa sig med automatik. Jag tror nämligen att restaurangerna själva kommer att kräva vaccinationspass för att gästerna ska känna trygghet. Det vore ju liksom ologiskt om man ska kunna gå på uppsnack inför en handbollsmatch utan pass, men tvingas visa passet när man går 30 meter bort för att titta på matchen.

Och så hände det till slut att LIF Lindesberg valde att sparka tränaren Stefan Karlsson. Något var tvunget att hända efter en bedrövlig seriestart och jag har väl antytt tidigare att LIF Lindesberg gjorde rätt. Nu kan vi bara hoppas att det blir en positiv effekt att Herman Arenvang och Gustaf Ekström tillfälligt tar över. Någon garanti finns verkligen inte när ett lag har spelat dåligt så som LIF Lindesberg gjort så länge. Vi som tittar på är ändå glada att något äntligen händer och jag gissar att många kommer till Lindesberg Arena i morgon när Rimbo kommer på besök.

Som ni kanske såg i veckan noterade jag att det var ”gubbtungt” när kommunstyrelsen i Lindesberg sammanträdde i tisdags. Bara gubbar i en väldigt homogen ålder fattade de viktiga besluten. Jag måste säga att jag tycker det är både anmärkningsvärt och bedrövligt. Inför varje val är de flesta partier oerhört noga med att det ska vara varannan damernas på listorna, men när det verkligen gäller är det gubbarna som tränger sig fram. Jag tror det känns lugnast så och jag tror det bottnar i att gubbarna är lite rädda för duktiga kvinnor. Skärpning, säger jag.

Lindlöven är förmodligen borta från Allettan också i vinter. Men i vinter väntar i alla fall en lite roligare vårserie än det vanliga harvandet. De fem sista lagen i den grundserie som spelas nu kommer att ställas mot fem andra 6-10-lag från söder eller kanske någon annan serie. Detta innebär att vi kommer att få se lite nya lag i Lindehov. Och chansen till fortsatt kval finns ju också, men bara för segraren i vårserien.

På det personliga planet gjorde vi en mysig utflykt häromdagen. Vi tog bilen och åkte till Långbro Värdshus i Älvsjö, strax söder om Stockholm. En mycket vällagad lunchbuffé väntade och jag har knappt velat se mat sedan dess, så mätt blev jag. En lärdom inför julbordet, kanske. Jag måste hur som helst hitta en fungerande strategi. Fredagens middag blir lätt, vad det nu blir. Frugan jobbar och jag klarar mig på lätthalstrad luft och ett glas rödvin.

Ha en underbar fredagskväll på er ute i Bergslagen!

1 Comment

  1. Jag håller med Källberg och hoppas krogarna inför vaccinpass. I Europa pratar man om tvångsvaccination och det vore väl fan om vi skulle behöva använda det i Sverige också, bara för att några Sverigedemokrater tror att alla är ute efter dom. Så larviga argument att vi kan bortse från dom helt och hållet.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.