Källberg om handboll, resor och mat

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg skriver idag en kort krönika då en krönika redan skrivits i veckan angående ett hotat Lindesbergs lasarett. Kräftfiske, handboll och lite god mat blir det i alla fall. Läs Källbergs krönika här.

Blir en godismeny ikväll

Redan fredag – igen! Och idag ska det förhoppningsvis fiskas kräftor i Lindesberg. Jag ska inte fiska själv, men jag tänkte åka ut till golfbanan och titta hur det går.

Det blir en kort krönika idag, då jag redan skrivit en åsiktsfylld krönika i veckan angående den ekonomiska krisen i regionen och faran för Lindesbergs lasarett. Jag hoppas att så många som möjligt knyter nävarna och talar om för politikerna att vi inte glömmer. Det är bara tre år till nästa val.

Eftersom golfbanan är avstängd i eftermiddag med anledning av kräftfisket fick det bli en tidig runda idag. Nästan solo i småregnet spelade jag riktigt bra och gjorde tre par och en birdie. Bra fredag.

I morgon lördag är det äntligen seriepremiär för LIF Lindesberg. Och besök får man av storlaget IFK Ystad. Jag hoppas att publiken hittar åter till LIF Lindesbergs matcher när man nu åter spelar i Herrallsvenskan.

En vecka sedan vi kom hem från Kreta, men frugan har redan bokat en ny – till Skiathos. Vi var ju där runt midsommar i år och det kan enkelt konstateras att både frugan och jag förälskade oss i den lilla ön. Samma hotell och förhoppningsvis samma rum låter inte så äventyrslystet, men det är precis så vi vill ha det.

Frugan ska åka bort några dagar och därför blir det en godismeny ikväll. En stor köttbit ska avnjutas med potatisgratäng och kantarellsås – med portvin som en ingrediens. Färgrikast på tallriken blir köttfärgen, som ska vara rödrosa.

Laga något gott ikväll ni också! Vädret är ju sisådär, men lite god mat kan få upp humöret på vem som helst.

Jag önskar alla en trevlig helg!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.