Källberg om hur rikspolitiken liknar Nora

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg ger sig för en gångs skull på rikspolitiken, men ser också fram mot en ny tid med LIF Lindesberg och nye tränaren Martin ”Preben” Carlsson. Läs Källbergs krönika här.

Vinsten är en högvinst

En inte alltför händelserik vecka, kan tyckas. Ny statsminister, ett rån, några halkolyckor, ny handbollstränare i LIF Lindesberg och ett konstaterande att Lindlöven spelar i Vårettan resten av den här säsongen.

Jag brukar inte lägga mig i rikspolitiken i mina krönikor, men turerna kring att få fram en ny statsminister liknar fanimej politiken i Nora. Nu ska Magdalena Andersson, för andra gången, sondera terrängen och den här gången handlar det om en socialdemokratisk minoritetsregering. Jag hoppas verkligen att oppositionssidan ser vinsten i detta och inte försöker jävlas för mycket. Vinsten är ju nämligen en högvinst – vi slipper ju Märta Stenevi och Per Bolund (kanske för gott) och obegripliga Centerpartiet och Annie Lööf får förhoppningsvis en obetydlig roll i det dom kallar mitten.

Jag är medveten om att jag ifrågasatt Centerpartiet i några krönikor och jag står varje ord. Jag känner inte igen dagens C och jag tror faktiskt att det finns många medlemmar i Centern som inte känner igen sig idag. För mig har Centern alltid varit ett tryggt och lite trögt borgerligt parti som står för vad de sagt. Jag känner en hel del centerpartister som gör ett bra politiskt jobb lokalt, men som inte har mycket gemensamt med de som verkligen styr i partiet.

LIF Lindesberg har äntligen plockat in en ny tränare i Martin ”Preben” Carlsson. Jag vet inte mycket om Preben, men in kommer definitivt en ledare som har en idé. Rapporterna talar om en första bra träningsvecka och Preben ställs på söndag mot sin förra klubb Anderstorp. Själv ska jag smyga ner till LIF-träningen ikväll bara för att känna in stämningen.

Och så blev det Vårserien igen för Lindlöven. Suck. Lite roligare i vinter när man gör en norr- och en söderserie, men chanserna till en fortsättning långt in i mars är inte så stora. Så känns det just nu, men efter två veckor helt utan ishockey kommer en bortamatch mot Linden att kännas som en VM-final.

Fredagskvällen ska alltså starta i Lindesberg Arena. Jag är otroligt nyfiken på att se skillnaden på träning för LIF Lindesberg. Därefter blir det lite kvällskäk med hustrun framför teven. Blir homemade kebab med pommes, ser det ut som, men kvällen är ung när jag kommer från arenan och kanske står man där om några timmar med något italienskt långkok.

Jag önskar alla läsare en riktigt trevlig fredagskväll!

3 Comments

 1. Undrar egentligen vad Mp gör för fel? Att inte vilja sitta i en regering som ska agera på en budget som man inte står bakom.. Knappast första gången det händer i politiken.
  Stefan Löfven sa själv att han inte skulle sitta kvar om han inte fick stöd för sin budget.

  Det är ok för en del att Centern hoppar av budgeten som man själv ställt krav på i månader, för att S pratar med/kommer överens med V i frågor som rör framtiden.
  Då vill inte C vara med då ett av ytterkantspartierna får inflytande.

  När sen Mp gör likadant så är det skandal… Mycket besynnerligt måste jag säga.

  Ska bli intressant att se hur många dagar det dröjer innan M och Kd bjuder in Sd till ett helt normalt regeringssamarbete. Finns L kvar i riksdagen så kommer dom med all säkerhet att göra C sällskap i mitten.

 2. Vi får gratulera Magdalena Andersson till att, i varje fall indirekt, på 7 timmar klara av det som Löfven inte mäktade med på 7 år, nämligen att skaka av sig Miljöpartiet!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.